fredag den 29. maj 2009

Skumsprøjt og fodbold


skumsprøjt

9. klassernes sidste skoledag er fastlagt og følger samme skema år efter år.

Klokken 9 samles hele skolen til revyen. De sidste uger inden dagen har afgangseleverne øvet revy. Om der bliver lavet grin med lærerne eller tv-programmer er lidt forskelligt. Ligeså er engagementet.

I år havde eleverne selv skrevet teksterne og konceptet var rigtig godt. Desværre var det umuligt at høre, hvad der blev sagt og selvom flere scener ikke var særlig gennemøvede, var det tydeligt at de unge på scenen havde det rigtig sjovt.

Efter revyen er der karamelkast, der bliver akkompagneret af skumsprøjt. Hylderne hos de lokale handlende er tømt for barberskum på sprayflasker og efter de mindre elever har taget opstilling i skolegården og venter på de store, der først lige skal klædes ud, ender det uværligt med en duft af barberskum over hele gårdspladsen.

skum

De mere utrygge bliver indendøre bag vinduer og gardiner, mens de karamellystne udfordrer skæbnen og vælter rundt mellem hinanden og skum, der gladeligt bliver delt af både store og små.

Afgangseleverne er mine “gamle” unger, så selvfølgelig skulle jeg også ud. Jeg havde taget skiftetøj med og satsede på et bad efter tumulten, det blev bare aldrig til noget.

Jeg er ikke en af de mest udsatte, men de fleste synes dog lige jeg skulle have lidt skum ned af nakken eller et ordentligt knus fra en skumindsmurt elev. Det er sjovt og jeg tager gerne imod – heldigvis kan både jeg og tøjet vaskes.

dianNogle elever ved godt på forhånd, de vil blive jaget vildt og der er flere måder at forberede sig til det på. Mindre søskende, som ham her er ofte yndende mål. Ligesom de af de mindre elever, der i løbet af skoleårene har gjort sig mest populære.

Mellem alt skumsprøjtet bliver der kastet karameller til alle sider og specielt de små er rigtig gode til at åle sig imellem de store, der har mere travlt med at jage hinanden, og samle posefulde af de eftertragtede små papirpakker.

Da der ikke var mere skum tilbage, blev der åbnet for vandet og de der havde mod, kunne blive spulet i koldt vand!

Klokken 11 er der fodboldkamp lærer/pædagoger mod afgangsklasserne. En festlig forestilling med grønklædte personaler mod et udklædt hold af elever.

Der er ingen loft over hvor mange, der må være på banen. Som regel er der omkring 15 personaler mod 35 unger, der for størstedelens vedkommende ikke kan spille fodbold. Unger uden sko eller små sandaler, mod voksne der har forberedt hjemmefra og både har fødder og ben i orden.

fodboldkamp

I år var der blandt elevholdet flere inkarnerede foldboldspillere, der mødte op i deres respektive spillerdragter, så hjælper vores tidligere 1. holds Brøndbyspiller ikke meget. Samtidig formåede alle de af ungerne, der ikke kunne spille at stå effektivt i vejen, og for første gang i flere år, måtte lærerne og pædagogerne se sig slået.

Afgangsklassen hastede videre mod bad og en festlig aften i hinandens selskab, mens de øvrige klasser samlede karamelpapir og barberskumsdåser til den store guldmedalje, for hvert år er der også en kasse sodavand på højkant til den klasse, der samler mest affald.

Det betyder at ikke længe efter de sidste 9. klasses elever er forsvundet ser skolegården ud som den plejer og en sjov skoledag er slut.

fodbold

Ingen kommentarer:

Send en kommentar