fredag den 8. maj 2009

En dejlig dag


Dagen viste sig slet ikke at være grå, men blå og solrig, varm og fantastisk. Det vejr jeg havde set oppefra, viste sig fra en ganske anden side på vej mod bussen. Ved busstoppestedet ventede en dåse, i et hul i muren. Lige den rette størrelse.

can

Vel fremme blev matematikopgaverne fundet frem og vi viste os at være temmelig enige om fremgangsmåder og resultater. Vi viste os også enige om den del af opgaven Sille ikke kunne regne ud – det kunne jeg heller ikke.

Hvordan er det lige man beregner en halvering af en cirkel, der deles i tre, hvoraf det ene stykke er formet som en trekant, med en rundet bund, der præcis dækker det halve af cirklen, så de to andre stykker tilsammen dækker den resterende halvdel.

Jeg forstår godt princippet, jeg kan bare ikke regne beregningen ud. Jeg kunne så bare være glad for, jeg ikke var den, der skulle skrive opgaver om halve cirkler.

Opgivende besluttede vi os for at finde noget mad, blev enige om lækre cafesandwiches og fandt en cafe vi vidste kunne leve op til ønskerne.

Vi fandt en plads i solen med udsigt over Vesterbrogade, bestilte, fik vores drikkevarer og ventede så. Efter alt for lang tid og ikke nær nok snak begyndte sulten at nage, og tilliden til at få serveret at dale.

En forsikring om at køkkenet skam var igang, blev hurtigt ændret til at der var rod i systemet og andre havde fået vores bestilling. En forklaring vi helt stolede på, men et tilbud om efterfølgende kaffe sagde vi ikke nej til.

En følelse af forfølgelse er ikke langt væk, vi bliver altid glemt. Hvor mange ekstra sodavand eller desserter vi efterhånden er beriget med, har vi slet ikke tal på. Så længe selskabet er godt, klarer vi det nok alligevel.

Vi blev mætte og kaffen, som ingen af os drikker, blev udskiftet med varm kakao hvorefter turen gik hjemad igen. Mens endnu en af de utallige kander the blev sat til livs, fik vi vendt de sidste tanker, den lyserøde klar til raglan, og Sille fik startet endnu en sweater op.

Hjemad gik turen om kæmperne, der nu står med grønne skud, mod en aftenstribet himmel, og byder sommeren velkommen.

giants

Ingen kommentarer:

Send en kommentar