torsdag den 7. maj 2009

Alt og ingenting


Kjolen er færdig, alle ender hæftet. Nu ligger den i vaskemaskinen og kan lige nå at lægges til tørre inden dagen byder på et møde.

Et planlægningsmøde. Årets sidste fest, den vi dengang for snart et år siden havde vilde planer med, skal planlægges. Dengang snakkede vi Hawaii, sand på gulvet, palmer og blomstrende halskæder i døren.

Måske er sand på gulvet en dårlig ide, måske tager palmer for meget plads og måske kan økonomien slet ikke holde til vores vilde planer. Uanset er jeg ret sikker på et møde, der nok skal slippe fantasien løs, inden trådene bliver samlet og vi når til et punkt, hvor det hele kan hænge sammen.

voksblomster

Inde i stuen blomstrer planten, der for 22 år siden startede som et skud fra min mormors stolthed. Gennem årene har den i perioder blomstret vildt og i andre under ingen omstændigheder frembragt bare den mindste ansats til blomster.

Jeg ved ikke hvad den hedder, men jeg ved godt, den er af den art, der blomster når den er ved at dø. Jeg er vild med de små blomster, der ligner voks, eller som Anders siger: Lækre vingummier lige til at spise. Når de åbner sig, drypper der honning, der klister alting til og smager rigtig godt – måske der alligevel er noget om vingummien…

Som morgenens minus er det lige gået op for mig at Anders’ cykel er blevet stjålet. For en enkelt gangs skyld, stod den oppe og blev ikke stillet i kældren, og væk var den. En cykel der ikke bare kan erstattes, for nok er der et stel, der kan gøres op i penge, men alle de dele han har sat på, alle de dele han enten har fået eller købt brugt, findes der ingen papirer på.

Vi har ingen bil, så en cykel er uundværlig. Nu følger så det besværlige arbejde, der ikke kun indebærer at ringe rundt, men også at opbygge en ny cykel, der hen ad vejen kan blive till noget.

7 kommentarer:

  1. Hvor er det ærgerligt med cyklen, man kan da håbe på at I finder den igen.
    Din blomst er virkelig skøn.

    SvarSlet
  2. Det er der desværre nok ikke den store chance for Evi. Odds for at cyklen er splittet i atomer og solgt i løsdele er nok temmelig høj.
    Af den originale cykel, er kun stellet tilbage, alt andet er skiftet :(

    SvarSlet
  3. Jeg mener, det er en voksblomst, og den holder i mange år. Min ældste søster har en, der blomster tit og det har den gjort i rigtigt mange år nu.

    Den startede med at være en lille stikling, som min farmor gav min mormor, da vi mine forældre var ny forlovet i 1940, så sådant en plante kan altså blive rigtigt gammel.

    SvarSlet
  4. Blomsten er en Hoya/voksblomst. Den har simpelthen de yndigste blomster:-)

    SvarSlet
  5. Din blomst er nogte af det yndigste, jeg har set - og det var dejligt her at læse, at det er en voksblomst.
    Øv, hvor er det dog trist med cyklen!

    SvarSlet
  6. Nå men nogen kom jo før mig, det er en Hoya og den dør ikke efter den har blomstret, den ynder let udtørring mellem vandinger, og den blomst er min yndlings fordi jeg har det med at glemme at vande blomster :-)

    Og stjålne cykler er noget møg! Øv hvor surt

    SvarSlet
  7. Tine jeg har haft den siden jeg var 16, så mange år, kan jeg kun give dig ret i :)

    Tak Fru Kahr, så blev jeg også lidt klogere i dag :)

    Madame, så er det ikke helt forkert, når jeg altid har tænkt på blomsterne som voks :)

    Lene, jeg tror den har haft det for godt, for længe. Det må være derfor den ikke har blomstret i lang tid.
    Jeg er egentlig heller ikke så god til at huske det der med vanding. Måske det er derfor den har blomstret mest, når jeg har boet alene. Eller også hænger det slet ikke sammen :)

    Stjålne cykler er bare noget møg!

    SvarSlet