fredag den 6. oktober 2017

Elefanten Josefina


Har du ikke lyst til at hækle et tæppe? Spurgte Daniel for længe siden.. Det havde jeg faktisk ikke. Men jeg ville gerne lære enten Amalie, Daniel eller begge to at hækle. Det havde de faktisk ikke lyst til.
Tanken lagrede, det gik op for mig at et tæppe kan være mange ting. Min første tanke var en hel del større, end ønsket viste sig at være.

Altså slog jeg til. Lovede at hækle, tanker om farve blev delt og så nåede jeg ikke længere. Jeg vidste nemlig at en ordrer skulle sendes af sted. En ordrer på garn. Og så måtte Amalie vente.

Der gik ikke længe fra garnet endelig ankom til jeg slog op. På det tidspunkt var det gået op for mig, at tanken originalt var at hækle med en temmelig tyk hæklenål og tilsvarende temmelig tykt garn.


Det havde jeg ingen planer om.

Temmelig tykke hæklenåle (og strikkepinde for den sags skyld) er hårdt ved håndled. De kræver større bevægelse og belaster de der håndled. Min største hæklenål var en nummer fem - så nummer fem det blev.

Det viste sig at hverken Daniel eller Amalie havde set hvor stort tæppet (som måske ikke rigtigt længere er et tæppe) skulle være, så de er begge fint tilfredse med resultatet. Som - og det skal siges - var grænsende til sjovt at lave.

Hovedet var lidt kedeligt, men det gik stærkt. Ørerne derimod - de var sjove. Den ene omgang tog den anden, og tre dage senere sad jeg med en færdig elefant.

Design: Josefina and Jeffery Elephant Rug af Ira Rott.


Garn: Olines Cotton fra Garnudsalg. Den lyseste rosa jeg kunne finde, samme med rester fra bomuldskassen.

Ganske som i opskriften hæklede jeg med tredobbelt garn. Det er forholdsvis simpelt at lægge garnet tredobbelt undervejs mens der hækles (eller strikkes). Jeg fandt en video på youtube, der er rimelig imformativ.

Tredobbelt bomuldsgarn vejer godt til. Den færdige elefant vejer 482 gram.


Hæklenål: 5 mm og 3½ mm til det hvide i øjnene.


Størrelse: Den færdige elefant er (målt på de længste målbare steder) 100 centimeter bred og 65 cm høj.

Bemærkninger: Bortset fra det hvide i øjnene, som jeg hæklede på en mindre nål med 1 tråd, er alt hæklet med 3 tråde.

Jeg droppede øjenbrynene. Jeg synes de gjorde den så trist.

De sjove dutter, der i opskriften hedder popcorn og umiddelbart så meget komplicerede ud, var afsindig lette og meget, meget hyggelige at lave. Og giver en sjov struktur. Jeg blev helt glad, da det gik op for mig, at også sløjfen er fyldt med popcorn.


Har du lyst til at se flere billeder af elefanten, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

  1. Det er bare så skønt det tæppe. Hvor køber jeg opskriften?

    SvarSlet
    Svar
    1. På Ravelry. Linket ved design i faktaboksen, tager dig lige dertil :)

      Slet