tirsdag den 5. september 2017

Små håndklæder til træningsbrug


Siden jeg meldte mig ind i Loop for godt to måneder siden, har jeg været der fireogtyve gange. Cirka tre gange om ugen. De uger jeg ikke har været der tre gange, har Lotte og jeg trænet i stedet.


Jeg er faktisk ret stolt af mig selv. Motivationen er i top, og jeg bliver hver gang slået af hvor hurtigt tiden går. Af at jeg synes det næsten grænser til at være sjovt, og at jeg kan mærke en fremgang.

Det har jeg aldrig før oplevet i forhold til motion.

Mine kolleger og andre, der ser mig med mellemrum, kan se forskellen. Der er jeg ikke endnu. Men det kommer i glimt.

Som da jeg i sidste uge havde taget en kjole på, jeg helt bestemt mente at kunne huske engang sad helt tæt. Det gjorde den pludselig ikke. Jeg måtte alligevel lige spørge Lotte, som smilende gav mig ret. Jo! sagde hun, der sker noget.

Al den træning gav pludselig nye behov. SportsBH'er for eksempel. To nye er indkøbte. Og små håndklæder til at tørre sveden af panden. Det sidste var faktisk pludselig ret så vigtigt. Nærmest ikke til at leve uden.

Altså blev fire nøgler bomuldsgarn, der egentlig stod karklude på, fundet frem og omdannet til små håndklæder. Da kattene ankom i forgårs, havde jeg netop vasket og spændt dem op og spredt dem ud over hele stuegulvet. En anden løsning måtte hurtigt findes. Heldigvis kunne måtterne med de udspændte klude stå på højkant, og i morges kunne jeg tage alle nålene ud, pille håndklæderne af, og tage dem alle med i tasken til fotografering inden træningen efter dagens kursus.

Efterfølgende blev det første taget i brug. Så afgjort godkendt.

Design: Fuchsia Flower Dish Towel af Willow Yarns.


Garn: Olines Cotton fra Garnudsalg i fire forskellige grønne.

Der gik cirka 48 gram per håndklæde - i alt 193 gram.


Pinde: 3½ mm.


Størrelse: cirka 32 x 42 cm.

Bemærkninger: Opskriften er uden kant. Det synes jeg ikke var pænt.

Altså slog jeg 73 masker op og strikkede 8 pinde ret inden jeg startede mønstret. Hele vejen gennem håndklædet, tog jeg første maske vrang løst af og strikkede den sidste maske ret.

Efter kanten forneden delte jeg maskerne, så der var 6 masker kant - ret på alle pinde - i hver side og 5 mønstergentagelser hen over de midterste masker.

Jeg gentog mønstret 3½ gang i højden, inden jeg igen strikkede 8 pinde ret og lukkede af.

Mønstret var hurtigt memoreret, og det viste sig at være et godt stykke strik, at have med i tasken.Det første håndklæde er ensfarvet, resten fik en stribe forneden i den farve, jeg lige havde strikket af.


Har du lyst til at se flere billeder af håndklæderne, kan de ses lige her på Ravery.
4 kommentarer:

 1. Det er et meget sødt mønster, som jeg da lige skal have 'afprøvet'.
  Er det ikke skønt, når den slags virker? Altså, at man gør noget godt for sig selv? Jeg har lige tabt 5½ kilo på tre uger, og jeg er hamrende glad - især når jeg tester med bluser, der ellers sad uklædeligt stramt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg ville gerne finde et mønster der var lidt mere udfordrende end firkanter eller striber - det her var netop kompliceret nok til at være sjovt og let nok til at jeg kunne huske det.

   Og jo - jeg er slet ikke i tvivl om at motivationen i høj grad hænger sammen med at der sker noget. Tillykke med de 5½ kilo :)

   Slet
 2. Du er rigtig sej med det træning! Virkelig godt gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg er altså også ret stolt af mig selv :)

   Slet