onsdag den 6. september 2017

Onsdagsmasker


Tiden flyver af sted. Det er allerede onsdag, og jeg havde en tidlig aftale med Louise om at få lidt mere styr på Hobby.

Det lykkedes næsten. Tilbage står en enkelt flyttekasse vi ikke har pakket ud, en reol fik plads op ad en væg, og bordet der lige nu står og barrikaderer i et gangareal, hvor gulvet endnu mangler en makeover, skal senere ind og agere ekstra hobbybord.

Småting fik blev sat på plads, vi fik målt til de hylder vi gerne vil have op til alle de inspirationsting, der ligger i den flyttekasse vi endnu ikke har pakket ud, og som der ingen grund er til at gøre noget ved, før hylderne er kommet op.

Vi var også i kælderen og hente et læs af de fede 70'er institutionslamper, som hang over det hele på min barndoms skole, og tydeligvis også har gjort det i Rødovre. Hvornår de kommer op er en anden sag, der er nemlig regler for hvad hvem må - og vi må ikke agere elektrikere.Læse:

Sidste uges Mari Jungstedt roman er læst, og jeg er hoppet på efterfølgeren. Den sidste akt er tiende bog i serien om Kriminalkommisær Anders Knutas og alle de andre personer på Gotland, der sammen opklarer det ene mord efter det andet på den forholdsvis lille ø.

Mari Jungstedt har skrevet endnu to bøger i serien, og jeg har skyndt mig at bestille dem hjem fra biblioteket. Er jeg heldig er den første klar inden den her er færdig, mens jeg nok må væbne mig med noget tålmodighed med den sidste.


Strikke:

Dengang børnene var små strikkede jeg den ene lille fine ting efter den anden til dem. Alt sammen efter eget design. Det var dengang jeg var under uddannelse - og også efter - og jeg på seminariet lærte at graduere opskrifter i flere størrelser.

Mange af opskrifterne og modellerne blev gemt, med tanke på engang med tiden at renskrive og offentliggøre. Mange er de gange projektet er fundet frem, det øverste lag støv pustet af, kun for at optimismen har lidt en knæk og projektet er endt i en skuffe igen.

Med strik til Fridoline, var der pludselig en grund til at finde det frem, og den fine lille tunika med en snoet trekantskant er dukket op fra dybet.

Opskriften skal i den grad pudses af. Detaljer skal genopfriskes, og de dengang foretrukne lige tilsatte ærmer lider druknedøden. Jeg har regnet og beregnet i flere størrelser, mens jeg strikker på den mindste. Senere tænker jeg at jeg springer lidt i størrelserne, strikker flere af dem op - Fridoline vokser heldigvis de kommende år, og hvis det hele ellers ender som noget jeg vil kendes ved, bliver der måske også engang tid til lidt teststrik....

På den anden side tager ting tid, og jeg rider ikke samme dag som jeg sadler... altså kan det godt komme til at tage temmelig lang tid. Så har jeg ikke lovet for meget.

Nå men skørtet er snart færdigt, så venter en overgang til et bærestykke, endnu en omgang beregning og overvejelser inden der også gerne skulle dannes en pæn hals, nogle forkanter og ærmer.

Den tid den sorg...
6 kommentarer:

 1. Glæder mig til at se den kjole. Med baby i osse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Violykke, det med kjolen kan jeg godt love, men babyen ved jeg ikke :)

   Slet
 2. Ting tager tid og nogle ting tager rigtigt lang tid.

  SvarSlet
 3. Uuuuuuuuhhhh, jeg lurer med på den der! Den er SÅ fin! Mangler du ikke en teststrikker?

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, det kan godt være.. med tiden :)

   Slet