søndag den 10. september 2017

Han er her endnu


Stalin.

Han går rundt og gør sig til, nyder livet og hygger sig vildt som eneste kat.

Daniel hentede ellers begge to i torsdags, for at aflevere dem på kattehjemmet efter aftale. Vel fremme stod en familie og var vistnok parat til at tage Naya med sig hjem. Om det skete ved vi ikke noget om, men man har jo lov at håbe.

I den forbindelse skal det næsten siges, at efter fire dage var hun faldet til, nød livet og blev pludselig en helt anden og meget, meget sød og kælen kat, end den hystade hun udviste de første dage. Der er ingen tvivl om at hun har haft godt af neutraliseringen i sommers. Nu håber jeg også bare hun får et godt hjem et sted der kan blive hendes - helst uden konkurrence fra andre katte. Det er jeg sikker på vil være bedst for hende.

Naya blev på hjemmet. Men Stalin ville de ikke tage imod. Det viser sig hans tænder gør ondt - så tror da pokker at han er blevet så tynd. Vi var ellers overbeviste om at det var Naya der holdt ham fra maden. Det har vi set hende gøre før.

Præcis hvad han fejler ved vi ikke, men hans tandkød er hævet, og med den viden kan vi pludselig godt se at det gør ondt når han tygger den hårde tørkost. Altså får han nu kun blød mad - det kan han lide. Han spiser flere gange om dagen, har lært at Anders er nemmest at tigge hos, og æder rask væk en hel portion af de der klamme ildelugtende kattemadsportioner, der står på hylderne i supermarkederne.

Andet er der tydeligvis ikke i vejen med ham.

Og han er hyggelig at have på besøg.

Daniel har aftalt tid med dyrlægen på onsdag. Indtil da er han her, tydeligt en gladere og mere afslappet kat end da Naya var her og, han hele tiden var på spring. Det er muligt jeg gør Naya værre end hun er, måske var det bare blevet deres måde at agere over for hinanden, ligesom hun har en tendens til at knurre, når hun måske i virkeligheden mener at alt er okey. Måske har hun bare glemt at hun kan spinde.

Så Stalin er her, nyder livet, spiser på livet løs - og bruger bakken tilsvarende. Så meget at hver eneste gang vi bevæger os ud i køkkenet, tror han der vanker mad. Han bliver tit skuffet gør han. Tre mennesker bevæger sig alligevel en del i køkkenet i løbet af en dag.

Det føles som har han allerede fyldt pelsen lidt bedre ud, og vi krydser fingre for at mundtøjet kan klares med en omgang penicillin eller en tandudtrækning frem for en større operation.


Vi håber.


Og griner lidt fordi han lyder som en kurrende due, når han tigger.
6 kommentarer:

 1. Nåhr, han ser ellers dejlig ud! Nu bliver jeg helt katteskruk!....

  SvarSlet
 2. Lalalalalala... Jeg skal ikke ha' ham, jeg skal ikke ha' ham, jeg skal IKKE ha' ham. Men for dælen hvor er han skøn. Og så matcher ham min Carla (aka Caroline Mathilde) på en prik. Lige stålgrå, langhårede og skrøbelige. Man skulle næsten tro, de var søskende (4 år gammel, hentet i en lejl. på 3. sal, ved søerne?).
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, de er helt sikkert ikke søskende.
   Daniel hentede ham for godt fem år siden hos det fædrende ophav, der havde fået killinger. Kuldet bestod af kun to, og da han ikke kunne vælge, tog han begge to med hjem - Stalin og Naya. At de ud over kropsbygning og vægt overhovedet ikke ligner hinanden, er vi flere der har undret os over :D

   I øvrigt vil jeg også beskrive ham som stålgrå, men i virkeligheden og tæt på er han meget mere brun... eller gråbrun :)

   Slet
  2. Det er min Carla også, altså gråbrun, og jeg har lige vist min søn billederne. Han er enig med mig, det ligner virkelig Carla, du sidder med. Og jeg troede, hun var unik, fordi hun er en blanding ml. en norsk skovkat og en ragdoll :)
   Mette L

   Slet
  3. Er norske skovkatte ikke meget store? Stalin er ikke særlig stor, han er lige blevet vejet til tre kilo. Men sjovt at de er så ens :)

   Slet