tirsdag den 5. september 2017

Meget mærkelig oplevelse


At et selskab i en større kreds på et kursus en gang udelukker resten af bordet, selvom kursuslederen udtrykkeligt har sagt at hele bordet skal arbejde sammen, kan ske. Når det sker tredie gang på samme dag, står jeg ærlig talt tilbage med en meget mærkelig fornemmelse.

Jeg tror ikke de kan lide os, sagde Pernille, skolens anden AMR- valgt blandt lærerne, som jeg i dag var på kursus med. Et meget mere spændende kursus, end forventet. Som AMR er vi selvskrevne i skolens MED-udvalg, og som medlem af MED-udvalget er vi forpligtet til at deltage på grunduddannelsen om MED-systemet.

MED-systemet er en organisering som alle landets kommuner (bortset fra en, der stadig bruger det gamle opdelte system) er indskrevet i, og som via et sindrigt system sikrer MEDbestemmelse og MEDindflydelse blandt medarbejdere fra top til bund.

Måske ikke det allermest sindsoprivende, men altså mere spændende end jeg havde troet.

Anden del følger om fjorten dage. Og i mellemtiden har vi alle fået til opgave at formidle viden om MED-systemet til vores kolleger. Jeg tænker et punkt på førstkommende personalemøde - så må det være klaret.

Mens hjemmeopgaven er forholdsvis let, er det en hel anden sag, at Pernille og jeg er enige om, at vi skal tilbage på skolen og revolutionere MED-udvalget. Vi har nemlig lært en hel masse om at alt det tiden lige nu bliver brugt på ikke er helt så hensigtsmæssig, som det kunne være.

Og måske er kerneopgaven med tiden glemt i informationer, der kan gives i andre fora. For hovedopgaven er at kvalificere ledelsens beslutningsgrundlag - det kan nemt blive svært hvis møderne drukner i alt muligt andet, og drøftelser er en by i Rusland.

Vi skal sikkert bare huske nogen på hvordan det er.

Tilbage til starten, valgte vi til slut at udvandre, slutte os til nogen andre og lade de udelukkende sejle deres egen sø. Der var en vis tilfredsstillelse, da de pludselig sad og manglede en fjerdemand, som de sikkert ville have manglet alligevel, for os havde de ikke delt opgaven med, og dermed kunne vi lige så godt have valgt noget helt andet end forventet.

Meget mærkelig oplevelse.

Men et godt kursus.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar