fredag den 11. august 2017

Sidste weekend inden det går løs


På mandag er sommerferien slut for alle skolebørnene - små som store. De helt små venter dog til tirsdag.

De sidste dage har skolen summet af aktivitet. Lærerne vendte tilbage efter ferie i mandags, tirsdag og onsdag var vi alle væk på seminar og under hele ferien, et godt stykke før og muligvis stadig nu, mens jeg skriver, har ombygningen stået på.

Alt er ikke færdigt. Langt fra. Alligevel er der håb om at det meste står klar på mandag. Da jeg lukkede Klubben klokken lidt i fire var der stadig håndværkere, maleren havde travlt og slutrengøringen var i fuld gang.

Hele dagen er der flyttet møbler ind i færdiggjorte klasseværelser, SFO-lederen endte med selv at gøre rent på første og anden sal, hvor der stadig arbejdes, og håndværkerne glade havde glemt formaningerne om at rydde grundigt op efter sig i dag, for der SKAL være så pænt og indtageligt som muligt mandag morgen.

Maleren har lovet at arbejde hele weekenden, smartboards bliver sat op søndag og der vil sikkert være lys mange steder i de sene aftentimer de næste dage.

Hos os blev det kommende depot, der før var garderobe endeligt malet i dag, og den store reol, der har stået i et ubrugt gangareal endelig flyttet ind i dag. Gangarealet er nu lukket op og mandag skal elever kunne komme igennem. Det kommende Hobby, der før var Disco og en del af køkkenet, måtte vi selv klare gulvvasken af, for pludselig blev det vigtigt at flytte de to store hobbyborde fra forhallen, hvor de har stået over ferien, til et blivende sted.

De stakkels rengøringsfolk er grædefærdige, når de igen og igen har været omkring rum, der meldes færdige, for øjeblikket efter at være fyldt med byggeri og støv igen. Vores sjetteklassesrum, der har fået ny dør i en væg, der før var væg, og det kommende computerrum, der før var depot, er langt fra at kunne bruges, og bliver lukket land, når vi på mandag lukker op for glade tilbagekomne børn.

Kontoret er heldigvis tilbage i normal form, en gammel væg uden de rigtige proportioner måtte vige for en ny samme sted, og længe stod den (vistnok glemt) uden maling. Nu er alt rykket tilbage og vi har plads. Det gør godt. Nu mangler kun et par store opslagstavler, som vi håber at finde i kælderen. Der står meget i skolens kælder, og når en opslagstavle længe har været nede, kan man godt føle behov for en ny (og større).

Køkkenet fungerer trods mindre plads - og vi glæder os til det lovede nye. Og fryder os over at byggepladsen blev overvåget af folk, der kan beslutte at gamle brugte institutionskøkkener skal skiftes ud. Tidligt tirsdag morgen kommer flyttefolkene, og jeg har lovet at komme lige så tidligt og være med til at alt kommer til at stå de rigtige steder, når containeren ude i skolegården, der de sidste halvanden måned har rummet hele vore hobbyrum og lidt til, skal tømmes.

Og så bliver det endelig tid til at rydde ud, rydde op og finde nye pladser og finde på plads. Det er vi mange der glæder os til. Forhåbentlig er det så også ved at være tid til at indtage vores nye discorum, der tidligere var en lille del af min gamle Café - et område der nu rummer to små klasseværelser, et personalerum til rengøringen og så vores nye Disco. Det er lidt mærkeligt.

Slutteligt bliver der stadig arbejdet i det store nye fællesrum, der før var asfalt og udenfor. Det bliver godt, rigtig godt - men altså spærret af på mandag, for det er stadig ikke færdigt. Udenfor mangler også stadig en del, men en beslutning om at prioritere inden døre er nok ikke en dårlig ide.


Jeg er spændt på hvad vi mødes af på mandag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar