fredag den 4. august 2017

Kaffe i Göteborg


Når Anders ikke kan overtales til mere end ét indlæg om året, må det derfor være op til mig at fortælle om kaffe i Göteborg. Eller tolke det jeg hørte Anders sige om kaffe i Göteborg.

For kaffe, det er der at finde i det svenske. Uden at være helt sikker, er det min oplevelse at god kaffe er højt værdsat i Sverige, og det derfor vil være muligt at finde fornuftig kaffe næsten hvor som helst i landet. I hvert fald i de store byer.

Vi havde hjemmefra Googlet, og fundet flere steder, end vi rent faktisk kom forbi. Fire steder pirrede på forhånd Anders' interesse, men da to af dem lå på den nordre side af floden, og vi aldrig nåede så langt, endte vi med kun to steder. Begge besøg værd. Hver med deres speciale.Viktors Kaffe

Vi startede, og sluttede, hos Viktors kaffe. Vi var der flere gange, og det handlede ikke udelukkende om at kaffebaren lå tæt ved hotellet. Hotellet forsøgte sig ellers med to forskellige ristninger og flittige opfyldninger, men fik alligevel ikke mange rosende ord med på vejen fra den hjemlige nørd, der ikke let lader sig dupere.

Hos Viktor var det noget helt andet. De forstod at lave den cortado Anders bedst kan lide, og stedet var hyggeligt. Vinduerne var fyldt med planter af forskellige former, og de mange glas med spirende avocadosten inspirerede Emilie og jeg, da vi kom hjem igen.

Viktors kaffe har en udmærkelse som god i White Guide, som jeg ikke på forhånd kendte, men som åbenbart er et sted for kendere. Kaffebaren har en del år på bagen, ligger i en sidegade til Kungsportavenyen, helt nede ved koncerthuset, og tiltrækker tydeligvis folk, der ved hvad de kommer efter.

Vi var som sagt forbi flere gange.

Viktors kaffe
Geijersgatan 7411 
34 GöteborgDa MatteoHjemmefra havde vi læst at Da Matteo i foråret vandt det svenske kaffemesterskab for i år. Det lille firma er i løbet af de sidste år vokset, og har flere steder fordelt over Göteborg.

Anders valgte kaffebaren i Magasingatan, som dels ligger smukt midt i byen, dels er den, der er mest hypet - og vandt det der mesterskab.

De havde to forskellige ristninger at vælge mellem, og han prøvede begge to. Han kunne bedst lide den moderne ristning til fordel for den klassiske, men der var ingen tvivl om at de begge var gode og mesterskabet fortjent.

Han sagde også at de var betydelig bedre end Viktors, som til gengæld havde en meget mere intim og hyggelig stemning at byde på. Hvilket uden tvivl, var grunden til at Da Matteo kun blev besøgt den ene gang, mens Viktor oplevede os flere gange.

Da Matteo har en klassifikation som mesterklasse i White Guide, men mangler det hyggelige og følelsen af at folk kommer fordi de ved hvad de får, i forhold til at folk kommer, fordi det er tæt ved, turisthypet eller bare kendt.

Da Matteo
Magasinsgatan 17A, 
411 18 Göteborg 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar