lørdag den 4. april 2009

Analyse

analyse

For omkring 14 dage siden tilføjede Mette en tæller på sin side. Det fik mig til at overveje om jeg også skulle.

Jeg har tænkt det før. Egentlig er det ikke så vigtigt hvor mange, der læser min blog, men jeg kan alligevel ikke sige mig fri for at være lidt nysgerrig.

En tæller er ikke bare en tæller. Jeg vidste godt, jeg ikke ville være tilfreds med et antal af besøgende på siden, hvis ikke også jeg ville få oplysninger om de unikke besøgende.

Jeg søgte og faldt over Google Analytics, oprettede mig og tilmeldte min blog.

Mit ønske om antallet af unikke besøgende er opfyldt, sammen med et væld af alskens analyser i forbindese med besøg på min side.

Jeg har selv været lidt rundt i de uanede mængder af informationer jeg hver dag kommer i besiddelse af. Min kæreste derimod brugte temmelig lang tid en aften og kunne konstatere meuligheder for at hente oplysninger om hvor besøgende kommer fra, hvilke søgeord der er brugt for at ramme min side, hvor længe der er brugt på siden, hvor mange der vender tilbage etc etc etc….

Jeg er lidt benovet over alt det, jeg nu har mulighed for at vide!

4 kommentarer:

  1. Pernille, er det nemt nok at oprette sig? Jeg har nemlig overvejet at det kunne være sjovt at se hvad folk søger på :-)
    Ha en god lørdag.

    SvarSlet
  2. Det er meget nemt Lene, og det er nemlig rigtig sjovt :)

    Du opretter dig helt ligesom til en blog, jeg var lidt usikker på om det nu også var rigtigt, og der stod pludselig noget om priser, men jeg har ikke opgivet kontonummer eller noget, så det var nok noget andet.
    Men ellers: Bare følg anvisningerne :)

    SvarSlet
  3. Pernille. Jeg har det vist lidt lige som dig. Jeg oprettede en blog for et par uger siden. Og det er næsten som om jeg har set lyset. Hvad Facebook og MySpace var for mig for et par år siden, er bloggen nu. Jeg kan ikke lade være med at gå ind og se hvor mange hits min blog har fået siden sidst. Og hvilke indlæg som folk har læst. Jeg håber at dette dog aftager sig lidt.

    Nu er min udfordring at finde ud af hvor fokus på min blog skal være. Jeg har læst flere indlæg om hvad der gør en god blog. De siger alle samstemmende at det drejser sig at fokusere på enkelte emner.

    Men lige nu er jeg i syv sind. For jeg foretrækker egentlig blogs som bliver skrevet af en person som skriver interessante ting og meget gerne om mange forskellige ting som vedkommende har en holdning til.

    SvarSlet
  4. Thomas jeg har også læst om hvad der gør en god blog.

    Generelt er jeg meget enig i det der står i disse indlæg. Jeg kan i hvert fald mærke, at det ofte er de samme ting der gør, jeg vender tilbage til en blog.

    I bund og grund tror jeg, det vigtigste er at kunne stå inde for det vi skriver. Det er ikke sikkert det jeg synes er interessant er interessant for andre, men hvis jeg ikke mener det, tror jeg også det vil skinne igennem.

    Jeg tror du skal skrive om det der ligger dig på hjertet. Det er det bedste råd, jeg kan komme med.

    SvarSlet