tirsdag den 12. december 2023

Grønne klude

 

Tilbage i oktober begyndte jeg at strikke karklude. Karklude er blevet noget, jeg giver i gave til skønne mennesker, der skal videre, og i klubben havde vi to kolleger, der skulle bytte afdeling.




Inden kludene skulle gives videre, havde jeg sagt op, andre skulle også videre og de to sæt af tre, blev meget hurtigt til mange flere. Jeg endte med fem sæt. 

Det blev til femten klude, der ikke kun blev givet til folk, der skulle videre, men også til et par af de skønneste, der har været der for mig gennem årene og som jeg synes skulle have noget til gengæld. 

Havde jeg haft tid, kunne jeg godt have fundet flere, jeg kunne have haft lyst til at begave.

Jeg fik ikke taget billeder af alle kludene, men af de fleste - og de ligner jo hinanden. 

Jeg fik købt lidt for meget garn, men det gør ikke noget. Jeg er i gang med en omgang mere - for flere skal møde nye udfordringer.








Design:  Mine egne beslutninger om hvad der virker, baseret på andres gode tiltag. 


Garn: Økotex behandlet bomuld fra Søstrene Grene. I alle de grønne de havde liggende. 

Jeg endte med at bruge 948 gram til de 15 klude. Det er cirka 63 gram pr klud. 




Pinde: Jeg strikker på pind 4, når jeg strikker karklude. Jeg bruger tå strømpepinde, af den gængse længde og med pindestoppere i den ene ende. 


Størrelse: De færdige klude er omkring 27 x 27 centimeter. 



Bemærkninger: jeg strikker med to tråde, gerne to forskellige farver. Jeg synes det er flottest, når de ligger tær ved hinanden og giver en smule melering.

Jeg slår 50 masker op med en hæklenål. Jeg hækler rundt om strømpepinden. Det giver et opslag, der ligner en almindelig aflukning. 

De to første masker tager jeg løst af med garnet foran arbejdet, resten strikker jeg ret. Det giver en iCordkant i begge sider. 

Når der er 44 retriller, lukker jeg af. 


Har du lyst til at se flere billeder af kludene, kan de ses på Ravelry




Ingen kommentarer:

Send en kommentar