lørdag den 9. december 2023

Grøn Stegosauros

 

For godt halvandet år siden sagde Pernille farvel til Tinderhøj. Hun var flyttet, havde fået nyt arbejde og skulle prøve kræfter med nye udfordringer. 

Pernille var lærer på skolen, vildt dygtig og min samarbejdspartner, dengang AMR-rollen var forholdsvis ny, og vi begge besluttet at revolutionere samarbejdet.



Jeg havde tidligere hæklet et dyt til hendes første barn, nu var et nyt kommet til og midt i al muligt andet var det ikke kommet et nyt dyr til. Pernille ville rigtig gerne have endnu et, og jeg lovede at lave et ved lejlighed. Jeg kunne ikke love hvornår. hun var klar til at vente og allerede samme sommerferie købte jeg ind til dyret. 

Siden har garnet ligget og ventet. 

Nu skulle det være. Jeg fandt garnet frem, havde ikke glemt at der var bestilt en stegosaurus og i løbet af fjorten dage for en måneds tid siden, kom den til verden. 

Den måtte vente et par uger, inden Pernille kunne passe et besøg på skolen ind i skemaet. 

Hun blev glad. Drengebarnet blev glad og jeg fik gang i de afrikanske blomster igen.








Design: Puff the Magic Stegosaurus af Heidi Bears.


Garn: Olines Cotton fra Garnudsalg. Dyret fire forskellige grønne, mens rygpladerne er lavet af to forskellige røde. 

Der gik 189 gram garn til hele dyret.

Dyret er fyldt med fyldet fra en fiberpude fra IKEA.

 


Nål: Jeg hækler dyrene af afrikanske blomster på en nål 2,5 mm. Jeg bruger Amour fra Clover. Det er helt klart den hæklenål, der ligger  bedst i mine hænder. 

   

Størrelse:  Jeg glemte at veje og måle dyret, inden det blev givet videre. Men jeg tænker det er cirke lige så stort som den tidligere stegosaurus jeg har strikket. 

Derfor tænker jeg, at den cirka er 54 centimeter lang, 29 centimeter høj - til den øverste rygplade - og 17 centimeter bred.

Den tidligere vejede 517 gram. Det er min oplevelse at det samme dyr kan variere en del i vægt. Det er meget forskelligt, hvor meget fyld jeg får stoppet i, men mon ikke det er der omkring. 

 


Bemærkninger:  Der er ingen grund til ikke at følge vejledningen til Heidi Bears dyr. Det eneste jeg har lavet om, er at jeg lader øjnene være en del af hæklingen, hvis jeg kan. Det kan jeg i det her tilfælde. 

Jeg har muligvis hæklet noget sammen, som i opskriften er beskrevet som syet. Jeg hækler alt hvad jeg kan. Jeg tror mest at der står sy i opskriften, fordi det er lettere at beskrive end at hækle. 


Vil du se flere billeder af dinosauren, kan de ses på  Ravelry. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar