torsdag den 28. december 2023

E leopardfarvet ugle

 

Emilie afsluttede sin sidste praktikperiode med udgangen af november. Nu står bachelorprocessen for døren, og til sommer kan hun kalde sig færdiguddannet.



Praktikperioden har givet hende blod på  tanden i forhold til udflytterbørnehaver. Bål og udeliv er åbenbart blevet en del af vores hverdag, og noget vi finder udfordrende. En praktikperiode indebærer en vejleder. I det her tilfælde ventede vejlederen barn, og Emilie ønskede at give hende en barselsgave af den slags, der efterhånden er blevet kutyme her i husstanden.




Hun valgte at dyret skulle være en ugle, og med vejlederens forkærlighed for leopardprikker, valgte Emilie farverne og satte dem sammen  i en fornuftig rækkefølge. Fuglen blev vel modtaget. Det glæder altid.










Design: Aloysius the African Flower Owlet by Heidi Bears.


Garn: Et virvar af bomuld i flere farver, der alle indikerer leopard. Et enkelt farve blev fundet blandt Sandnes Tynn Line, der indeholder mere end bare bomuld. Jeg endte med at bruge 202 gram garn, sammen med fyldet fra en IKEA-pude, blev den færdige vægt til 400 gram. 





Hæklenål: Det hele er hæklet på en nål 2,5 mm. Jeg bruger Clover Amour. De ligger bedst i mine hænder. 


Størrelse: Den færdige ugle er 34 cm høj og  24 cm over skuldrene. 




Bemærkninger: Jeg har fulgt anvisningerne i opskriften. Heidi Bears opskrifter er så gennemførte og lette at følge. Jeg hækler sammen undervejs, og fordi det også  ser pænt ud, vælger jeg at hækle også de lidt mere svære passager sammen. 

Jeg tænker at anvisningernes sammensyning, handler om at det er for svært at beskrive en samlet sammenhækling. Jeg  har lavet mange dyr, og efterhånden fundet mine måder at få  sammenhæng med de gennemarbejdede opskrifter.




Ifølge opskriften skal vingerne være ensfarvede. Emilie ville gerne have dem anderledes end resten af fuglen, men ikke ensfarvede. 

Jeg fik frit spil og afprøvede to forskellige sammensætningerne af farverne. Den jeg ikke valgte, fik en plads på indersiden af den ene vinge. Mest fordi det var sjovt.



Vi du se flere billeder af uglen, kan de ses på Ravelry.






2 kommentarer:

  1. Hvor er den sej! Jeg elsker ugler, og denne her er da bare flot!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Jeg synes generelt alle dyrene af afrikanske blomster er helt vildt fine :)

      Slet