søndag den 23. juli 2017

Kage og en smule skuffelse


På dagen for Emilies fødselsdag, delte vi os op. Anders ville gerne se nærmere på Göteborgs Søfartsmuseum, en oplevelse Emilie under ingen omstændigheder havde lyst til at dele.

Altså gik vi mod centrum af byen, mens Anders begav sig lidt længere væk.

Mens Anders kiggede søfart, dryssede Emilie og jeg gennem gader og stræder af Göteborg. Vi købte luksus hos Lush og spinkle smykker hos Stil Silver. Inden da var vi gennem byen i jagten på et konditori, der kunne opfylden lysten til kage.

Vi gik forbi flere og endte tilbage hos det første, og undervejs kom vi forbi et skilt der pegede mod Drottning Kristinas Jaktslott,. Jeg synes det lød spændende, Emilie mente ikke det havde interesse. Altså gik vi videre, fandt den der kage, hyggede og havde god tid.

Senere mødtes vi med Anders. Han havde haft en god oplevelse, kunne fortælle at Søfartsmuseet i Göteborg ikke alene har en fornuftig størrelse og er tilpas spændende, men også er børnevenligt i en grad der ikke har ødelagt oplevelsen for de voksne.

Sammen med Søfartsmuseet ligger også et akvarium. Det var han ikke imponeret over.

Da vi nu var to, der med rimelighed kunne forvente at finde jagtslotte spændende, trumfede jeg en tur tilbage forbi den famøse bygning på toppen af bakken ned mod havnen. Vi var hurtigt derhenne, det lå lige om hjørnet, og da vi endelig stod der, måtte jeg dele Emilies skuffelse over gamle historiske bygninger.

Det viste sig at vi allerede var gået forbi og havde set bygningen, dengang vi ledte efter konditorkage. Vi havde bare ikke tænkt hverken jagt eller slot i den forbindelse. Det tænkte vi heller ikke, da det stod klart at slottet bare var et lille hus på et hjørne. Et fint hus - uden tvivl. Et nærmere kig på et skilt i vinduet, kunne fortælle at bygningen ingen forbindelse har til hverken Dronning Kristina eller jagt. Dog har huset en historisk værdi, som et af Göteborgs ældste huse inden for voldgravene.

Samtidig står byggemassen så tæt og så højt på stedet, at en udsigt heller ikke findes - alt i alt en noget skuffende oplevelse.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar