fredag den 2. september 2016

Find en bænk


Bænke og skraldespande er sjældent svære at finde i Danmark. Begge dele kan være fyldte og kan være nødvendigt at finde en anden, men det er først når jeg kommer ud i verden, at det går op for mig, hvor langt der kan være mellem ting jeg daglig tager for givet.


Frokost i Potsdam


Som for eksempel en bænk.

Vi blev sultne, mens vi var i Potsdam. Egentlig havde vi tænkt os at finde en cafe og spise noget mad, men så var der marked i byen og det ene lækre af italiensk afstamning efter det andet blev falbudt i boder på markedspladsen. Lækkert mad vel at mærke.

Vi var ikke længe om at beslutte det med cafeen om, og i stedet købe os til oliven, brød, ost og pølse hos de glade købmænd. Vi fik servietter med og i en kiosk fandt vi kolde drikkevarer, inden vi gik tilbage mod parken og en sikker overbevisning om at finde en bænk.


Frokost i Potsdam


Bænke er bare ikke noget der hænger på træerne i parken i Potsdam. Om det er en typisk tysk ting skal jeg ikke kunne sige, i andre parker fandt vi bænke, men her var vi lige ved at opgive. Til sidst fandt vi alligevel en. Godt gemt, af sten, fint udsmykket og med udsigt over vand mod noget der kunne være et gammelt kloster, men vistnok er en kirke.

Vi slog os ned, spiste af den medbragte mad, der hurtigt viste sig at være langt mere omfangsrig end vi kunne sætte til livs. Vi kunne godt have brugt en kniv, men sådan er der så meget. Vi nød stilheden, udsigten, maden og selskabet, inden vi pakkede resten sammen til en snack senere på dagen.


Frokost i Potsdam


Resterne bar vi også temmelig længe på. Skraldespande var heller ikke i høj kurs.


2 kommentarer:

  1. Mums, sådan skal feriefrokost være, bortset fra de manglende bænke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, det var mærkeligt der slet ingen bænke var :)

      Slet