lørdag den 3. september 2016

Venskabsøen


Potsdam ligger ved floden Havel. Den gamle by ligger på den ene side af floden, mens den nyere del er vokset rundt om og over floden. Stationen ligger for eksempel på den anden side af floden.


Freundshaftsinsel - Potsdam

Freundshaftsinsel - Potsdam


Det var først på vej tilbage, vi lagde mærke til at broen mod statioen ikke bare går fra den ene side af floden til den anden, men over en ø, der ligger midt i floden. Freundshaftsinsel – Venskabsøen – hedder øen, der er ganske stor.

Vi var trætte og havde ikke mod på endnu et eventyr, og undlod derfor en tur rundt på øen. Jeg tror nu ellers det kan være en fin tur og en oplevelse at besøge Venskabsøen.

Øen er vist nærmest en botanisk have, fyldt med blomster og kunst fordelt mellem stier og gamle træer. Der skulle også være en legeplads med plads til bevægelse, tid til fordybelse og masser af rum til bare at være.

Vi lod øen være og satte kursen mod toget, mod toiletter og mod turen tilbage til Berlin.


Freundshaftsinsel - Potsdam


Trods alt det venskabsøen byder på, er der åbenbart også temmelig mange regler.

Der er tydeligvis meget man ikke må. Nærmest ingenting. Ifølge det fine skilt, der sad på en pæl og med store pictogrammer gjorde opmærksom på alt det, man ikke må på Venskabsøen.

Vi nåede frem til at man må være venner. Og nøgne.


Freundshaftsinsel - Potsdam


2 kommentarer:

 1. Jeg nyder dine beretninger fra Berlin. Og nu bliver jeg nysgerrig, gad vide hvorfor øen har fået sit navn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du nyder Lene, og nu gjorde du også mig nysgerrig.
   Jeg kan ikke finde andet end noget med en kro, der har ligget på øen og givet grundlag til navnet. Der står ikke noget om hvad kroen hed. Måske der bare er indgået mange venskaber i den kro :)

   Slet