søndag den 7. februar 2016

Fastelavn, messe og omstrik


Jeg gad godt sætte mig og skrive lidt hver dag. Det er ikke fordi jeg mangler emner at skrive om. Jeg får det bare ikke gort. Eller tiden går.. og jeg går med.

I fredags holdt vi fastelavn. Fredag var en lang dag, og jeg lærte at det ikke er nogen god ide at bukke mig helt ned og nå noget på gulvet. Så det venter jeg et par dage med… Fastelavn har været sådan et arrangement, der altid er kommet mange til. Men gennem de sidste år har vi mere end en gang snakket om, om det er ved at være tid til at finde på noget andet. Bruger vi for mange timer, på for få?

I år var det en meget lille sluttet kreds der mødte op. Til gengæld var det superhyggeligt. Både børn og voksne var klædt ud og alle gjorde deres bedste for at slå tønderne ned på rekordtid. Specielt var der et par af de helt små piger, der havde lært at slå til. Vi lod gæsterne om at stemme om bedste udklædning, mens det med kronerne gav sig selv.

Det var glade børn og snakkesaglige forældre, det til sidst pakkede sammen og tog hjem.


Resterne af tøndeslagning


Lørdag havde Bettina sat mig stævne ved den nærliggende Rødovre Hal. Bilen blev parkeret her, inden vi fulgtes ad den omtræntlige kilometer. AOH messen har gennem de år, den har været til, udviklet sig til en større begivenhed. der var mange mennesker, mange stande, meget spændende at se på, og så var jeg overrasket over hvor mange jeg kender og mødte – forældre fra børnehaven. forældre fra skolen, seminariemedstuderende, strikkedamer og bloggere.

Det er hyggeligt, lige at nå at sige hej.

Lørdag bragte også lærdom. Det gør ikke ondt at gå langsomt rundt. Det er jeg ikke helt sikker på jeg bliver ved med. Jeg købte ikke meget. Jeg går altid lidt i stå, når der er så meget at vælge imellem og jeg ikke i forvejen har nogen planer. Altså kom jeg hjem med tre små ting:

Først, korte spidser til ærmerundpindsstrik. Dem havde jeg planlagt på forhånd, fordi jeg tænkte at Crazykjolen kunne være et udemærket bud på at prøve det af. Dernæst fire nøgler bomuldsgarn. Jeg har læst et sted at Tante Grøns Blomsterfrø skulle være godt at strikke børnetøj af, men har endnu aldrig prævet. Det er der nu mulighed for. Sidst et kit til en løbebundet lille skål. Dels fordi jeg synes det så spændende ud, og gerne vil prøve. Men også fordi jeg tænke det kunne være et projekt til Klubben, og så er det væsentligt at have afprøvet selv og vide hvad det handler om.

Jeg kiggede også længe og flere gange på en strikkeskål af keramik. Jeg synes strikkeskåle er afsindig flotte, jeg er bare usikker på om jeg reelt ville bruge sådan en. Om min måde at sidde i sofaen med strik og garn harmonerer med en skål. I sidste øjeblik besluttede jeg mig for at lade den stå. Planerne om lerværksted i Klubben kom i vejen.

Jeg skal da lave en selv.


Resterne af tøndeslagning


Søndag har mest været strik. Både den ene og den anden vej. Jeg er nået til Crazykjolens bærestykke. Jeg gik i stå allerede inden jeg begyndte, for opskriften gav ikke helt mening. For mig. Erfaringen siger mig at overstykker til strik med empiresnit bør være længere fortil end bagtil. Ellers enten hænger overskæringen på ryggen eller skæringen rykker op over barmen. Jeg er i hvert fald noget længere fra skulderen og ned fortil end bagtil.

Opskriften her er lige lang både for og bag. Der er også en dyb halsudskæring for, og dybe halsudskæringer kan godt gøre strik lidt længere. Det lærte jeg for længe siden på seminariet. Så måske ville de alligevel virke. Om ikke andet er bærestykket så relativt lille, at det ikke ville være slemt at pille op og starte forfra.

Lørdag aften var jeg langt nok til en prøvning. det stod hurtigt klart at opskriften ikke virker på mig. Bredden fortil var fin. Den sad faktisk rigtig pænt. Bortset fra at jeg manglede omkring fem centimeter i længden. bagtil var længden fin, resten var ikke værd at tale om. Den var alt for bred. Noget i retning af ti centimeter.

Altså pillede jeg op, regnede om, slog op igen, strikkede både rundt og vendepinde, til ekstra længde fortil inden jeg gik i seng. I morges pillede jeg det hele op igen. Jeg var ellers næsten nået til ærmegabet. Men havde kludret med vendepindene, så mønstret ikke hang ordentlig sammen. Det kunne næsten ikke ses… Men!

Bare for at det ikke skal være for nemt, gik det undervejs op for mig, at ting kunne gøres endnu bedre. Og pillede op igen… Nu er planen at nå mindst til ærmegabet inden søndag er ovre. Godt bærestykket ikke er kjolens største del.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar