torsdag den 24. september 2015

Endnu en fugl


Fugl til baby


Anders har en kollega, der er blevet far. Samme kollega har mere end en gang udtrykt sin uforbeholdne glæde over de hæklede dyr – og han har kun set dem som billeder.

Han gav op på en flodhest, da det gik op for ham hvor meget sådan en ville koste. Jeg vil nemlig have betaling pr time, eller slet ikke noget. I virkeligheden vil jeg hellere give fordi jeg har lyst end lave noget som helst på bestilling. Det er nok også derfor jeg som regel siger nej på forhånd.

Det er i øvrigt ikke nemt, og noget jeg har øvet mig på i mange år.

Og slet ikke det jeg ville skrive om her.


Fugl til baby


For når nu Mark er blevet far, og når nu Mark synes at de hæklede dyr er fantastiske. Og når nu Anders i virkeligheden synes det samme, og gerne ville give Mark et dyr. Så hækler jeg selvfølgelig.

Vi enedes om en fugl. Ikke fordi jeg ikke ville lave størrer, mere fordi jeg ikke kunne overskue mere. Og hvis jeg skulle nå at blive færdig inden en eventuel konformation, så ville småt være bedst.

Anders valgte farver – drengefarver. Og jeg satte i gang.

Mark fik den i tirsdags. Han skulle have haft den i mandags, men den ville ikke med Anders på arbejde. Det var i hvert fald ikke fordi han glemte den. Modtagelsen skulle efter sigende have været et skønt syn, og hvorvidt baby har fået lov at overtage ved jeg ikke noget om.

Men mon ikke….
Design: Bluebird of Happiness African Flower Crochet Pattern af Heidi Bears.


Garn: Bomuld i flere varianter. Fuglen har et forbrug på 54 gram fordelt på 5 farver (jeg løb tør for den ene og måtte improvisere) og en lille bitte smule til næb og øjne. Det er noget nær oplagt at hækle fugle af rester, de mange farver fordele sig på et forbrug mellem 0 og 19 gram hver.

Fuglen er stoppet med fiberfyld fra en IKEApude. Den har en færdig vægt på 92 gram og fordi modtageren er en baby er glasøjnene byttet ud med hæklede af slagsen.


Nåle: Jeg har brugt en hæklenål nr 2½.


Størrelse: Jeg ved ikke hvor stor den er, men den ligger fint i to hænder.


Fugl til baby

Fugl til baby


Bemærkninger: Jeg løb tør for den grønne, der danner blomst. I første omgang troede jeg, at jeg ville have nok, hvis jeg byttede om på anden og tredie farve på vingerne. Det gik også næsten, men jeg måtte have en femte farve i spil til den inderste femkant i vingerne – den man alligevel ikke kan se.

Jeg kan så afgjort bedst lide glasøjne til dyrene, men det duer ikke til babyer. Derfor nåede jeg også at lave adskillige forsøg på hæklede øjne, inden jeg besluttede at nu var det nok – og det bliver ikke bedre.


Vil du se flere billeder af fuglen, kan den ses på Ravelry.


4 kommentarer:

 1. He, he - det må vi da håbe ;-) Skøn lille fugl i flotte farver - hæklede dyr er åbenbart også blevet en mega trend - jeg så en del i Salling sidst jeg var ude for at kikke legetøj til Lillefrø og de var IKKE billige, skal jeg hilse og sige :-) Men det er altid bedre at give, jeg gider heller ikke strikke på bestilling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikkeheksen, jeg var slet ikke klar over hvor stort et hit sådan nogle er, jeg synes bare de er sjove :)

   Slet
 2. Synes øjnene er blevet vældig fine (ligesom resten af fuglen). Ja, det der med at sætte en pris på sit arbejde er meget svært. Det er også meget sjovere at give en gave :-) Knus og mange hilsner til dig og dine fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, det er rigtig svært at vurdere sig selv. Jeg synes tit vurderingen bliver for lav. Ikke kun hos mig, men også hos andre.
   God weekend herfra :)

   Slet