søndag den 6. september 2015

Somme tider kan en fejl vise sig som det helt rigtige


Mine igangværende projekter – både store og små – virker uendelige for øjeblikket. Jeg har vist sagt det før, men det bliver desværre ikke mindre sandt af gentagelser.

Det ene projekt efter det andet er strikket – eller hæklet – indtil flere gange. Det er jo skønt at få glæde af garnet. Men efterhånden kunne jeg godt tænke mig at se noget færdigt.

Et ærme for eksempel.


Projekt med fejl.... eller måske ikke...


Jeg har lige lukket et ærme. Stor er glæden over at kunne begynde på nummer to. Det føles godt.

For lige at komme godt i gang, tænkte jeg at det var smart at begynde på det andet med det samme. Være sikker på at slå det rigtige antal masker op under armen, og være endnu mere sikker på at mønstret passer.

Og mens jeg sidder der med ærme nummer to, fem ekstra masker og et mønster der umiddelbart passer, passer det alligevel ikke rigtigt.

Det ser ud, som bliver mønstret forskudt, hvis jeg gør som der står. Hmmm, tænker jeg og mindes noget om at på ærme nummer et pasede det bare….

Det gjorde det så ikke. På ærme nummer et er mønstret forskudt. Lige der hvor ærmet bliver sat til.

Jeg har prøvet flere gange. Jeg har strikket og kigget og været sikker på at alting var, som det skulle være. Flere gange. Men aldrig set forskydningen.


Projekt med fejl... eller måke ikke...


Nu har jeg besluttet at en forskydning er fin. Hvis bare den er på begge ærmer.

Jeg har redesignet. Jeg har tilført mit eget. Jeg har lavet den berømte fejl, der gør nærmest perfekt.

Og om lidt bliver jeg nok i tvivl…


4 kommentarer:

 1. Åh det kender jeg alt for godt, man tænker det ser ingen...... Men det gør man jo selv, og det er ikke altid man magter det ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis Violykke. Jeg ser det og ved det vil genere mig. Så nu laver jeg det om :)

   Slet
 2. Nu skal man jo passe på ikke at lide af hybris, så fejl bør forekomme! Jeg er sikker på, at ingen (bortset fra guderne, som ikke skal udfordres) nogensinde opdager din 'hemmelighed' ;-) Det ser ellers godt ud, så jeg under dig at blive færdig i en ruf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, du har sikkert ret - ingen vil opdage det. Men jeg ved det, og dybt inde føles det som sjusk ikke at lave det ordentligt. Og jo mere jeg kigger på det, jo mere grimt bliver det. Somme tider tilfører fejl noget godt - det synes jeg bare ikke det gør her.
   Altså OM igen :)

   Slet