fredag den 2. august 2024

Wild at heart

 

Fire dage alene hjemmefra var lige det jeg trængte til. Præcis længe nok til, at jeg gerne ville hjem igen.



Jeg er hjemme, dagene var pakkede med oplevelser, og selvom jeg havde store planer om at få det hele dokumenteret, må jeg erkende at jeg igen er bagud. Det kommer - også ferien i Tyskland - for uanset om jeg har læsere, der gider læse, eller ej, skriver jeg mest for min egen skyld. Jeg kan godt lide at kunne se tilbage, at kunne bruge mine egne ord som opslag. 

På turen til Tyskland havde jeg et lille stykke strik med, et sjal, som jeg strikkede og strikkede og strikkede på, når vi var på tur og sad. Det kunne være i U-banen, trams eller inden mad blev serveret på et spisested. Det kunne også være efter. 

Sjalet kunne have været færdigt til vi kom hjem. Jeg målte og vejede og forsøgte at bruge alt garnet. Jeg lukkede af (mere og mere stramt) og endte med at  mangle garn til cirka ti centimeter, inden vi pakkede sammen og vendte næsen hjemad.

At pille det aflukkede op, strikke en pind tilbage og lukke af igen tog ikke lang tid. Jeg vidste det ikke tog lang tid, sikkert kortere end turen hjem, med masser af tid til strik. Så jeg pakkede sjalet i bagagen og havde i stedet trøjen, som nu var nået til glatstrik med i flyet.



Hjemme fik jeg hurtigt gjort kål på sjalet. Huskede at lukke løst af og havde ikke meget garn tilbage, da aflukningen var slut.  Det har været en tur i bad, det har været spændt ud, og jeg havde det med til Odense. Jeg brugte det bare ikke. Det har været alt for varmt.

Det er lækkert, det er uld og silke. Det varmer skønt. Så efteråret kan bare komme an. 






Design: Wild at heart af Meghan Macko.


Garn: Hesselstrik Song i farven Nordlys. 80% Merino, 20% Silke. 

Jeg købte garnet hos Tante Grøn på Frederiksberg. Jeg havde fået et gavekort af min mor, vidste præcis hvad det skulle bruges til og havde på beløbet nok tilbage til garnet her, og besluttede på stedet at det skulle være sommerens strik.

Jeg brugte alle 100 gram, havde under en meter tilbage, som har fået hæderspladsen, sammen med noterne til sjalet i min strikke-notesbog.


Pinde: Jeg strikkede på pind 4 mm. Rundpind, Lantern Moon.


Størrelse: Det færdige sjal har et vingefang på 190 centimeter og er 46 centimeter højt.

Det liger lækkert om halsen og fiberkombinationen er så lækker at have på. 



Bemærkninger: Da jeg ledte efter et mønster til årets sjal, havde jeg først fundet et andet, men jeg synes hverken det blev pænt eller var rart at sidde med. Jeg havde været omkring Wild at Heart, og blev ved at vende tilbage til det, men jeg ved ikke hvorfor, jeg har en tendens til at synes jeg skal betale for designerens arbejde. 

Mønstret er gratis på Ravelry. Designeren har flere fine mønstre, der ikke alle er gratis. Det varmer, for jeg synes ikke arbejdet bare skal foræres væk. Jeg ved godt hvad det kræver at lave en opskrift - som i øvrigt er rigtig fin. 

Jeg fulgte opskriften, forlængede den sidste mønsterbort - efter anvisninger til en længere mønsterbort i opskriften og strikkede den retrillede kant så lang som overhovedet mulig. Der foreslås en enkel picotkant som aflukning. Den kunne også springes over (så havde jeg måske kunne aflukke i første omgang), jeg synes de små picot'er er fine og valgte at lave dem. 


Vil du se flere billeder af sjalet, kan de ses på Ravelry.




4 kommentarer:

  1. Jeg læser skam alle dine indlæg, har gjort det i flere år og sætter stor pris på det. Vh/Inger Moll

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Inger. Jeg må erkende at bloggen som medie ikke længere er en del af tiden, og ind imellem er jeg usikker på om der overhovedet er nogen som stadig følger med. Det er dejligt at vide, at der er nogen, som synes det jeg skriver er værd at læse :)

      Slet
  2. Hej Pernille.

    Jeg læser også alle dine indlæg og jeg forsætter med at skriver på min egen blog, da jeg bruger den til st huske samt mindes.

    Hilsen Tine

    SvarSlet
    Svar
    1. Tine, bloggen er et fantastisk opslagsværk. Jeg må indrømme, at jeg ikke længere er så god til at læse med hos andre :)

      Slet