søndag den 10. juli 2016

Zoologisk have for sten


Kom! Sagde Anders. Vi skal lige over og se på de her sten.


sten4


Det var søndag, dagen efter ankomsten og vi gik byen tynd. Drejede lidt her og lidt der og fik samtidig et godt overblik over en langt større del af byen end forventet.

Lige inden stenene var vi begge tørstige og skulle tisse. Faktisk var vi på jagt efter koldt at drikke og et toilet – ikke en specielt nem opgave i en søndagslukket by, og vi nåede da også helt ind til Alexanderstrasse, før de ønsker blev opfyldt.

Vi gik over græsset, og inden vi nåede helt hen til stenene stoppede Anders op og udbrød; Det var en dårlig ide! Lyden fra springvandene på toppen af stenene gjorde ikke noget godt for den nu endnu mere presserende tissetrang.


sten2

sten1


Vi overhørte trangen, hankede op i lukkemusklerne og kiggede nærmere på stenene, der stod samlet inden for en ring, med springvand på toppen og vandfald i kaskader ud over kanterne.

Neden for hver sten var strategisk anbragt to skilte. Det varede lige lidt inden vi forstod sammenhængen. Anders så det først og sagde: Nåhhh.. det er en zoologisk have for sten. Skiltene viste dels hvilken type sten der var tale om, hvor i verden den kom fra, hvor meget den vejede og hvor mange kilometer den var væk hjemmefra.

Efter et par hurtige billeder begav vi os videre rundt i byen. Det var tiltængt og jo længere væk vi kom fra de rislende lyde, jo lettere blev det at negligere kravet om at finde et toilet.


sten3


Den Zoologiske Stenhave ligger ved Platz der Vereinten Nationen (De Forenede Nationers Plads) på hjørnet af Mollstrasse/Landsberger Allee og Friedenstrasse i Friedrichshain.


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Violykke, det var også nogle meget fine sten :)

   Slet
 2. Ja hvorfor ikke, og fin ide med springvand, undtagen når man er tissetrængende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, vi fandt heldigvis et toilet senere.
   I øvrigt har jeg læst op, og måske er en rigtigere oversættelse af pladsens navn; Genforeningspladsen. I DDR-tiden blev pladsen nemlig navngivet Lenin Platz og en kæmpe statue af Lenin med vejrende røde sten som baggrund fyldte godt op. Den er der så ikke mere, så vidt jeg kunne læse mig til skabte det en del røre, da den blev fjernet og siden begravet. Nu er den vistnok gravet op igen og brugt i en udstilling om tiden bag muren.

   Slet