søndag den 3. juli 2016

Den grønne by


Formel1 er trådt i baggrunden, og i stedet har vi gået gennem mange dele af Berlin.


Grønne Berlin

Grønne Berlin


Det der slår os som det allerførste er at byen er afsindig grøn. Overalt er der træer, buske og beplantning. Meget af det bliver ikke holdt, og jeg er vild med at en stor rundkørsel kan indeholde meterhøje brændenælder og andet grønt.

Træerne står tæt. langs alleer i snorlige rækker, i de små gader og på enhver lille plads. Mellem træerne finder vi legepladser – både for børn og voksne og på en åben plads mellem gamle bygninger står en flok og spiller petanque.


Grønne Berlin

Grønne Berlin

Grønne Berlin


Vi har bevæget os fra det yderste Prenzlauger Berg gennem Friedrichshain mod Mitte og har dermed kun været i det gamle Østberlin. Vi har set ufattelig mange gamle smukke bygninger i alle stadier mellem forfald og velholdthed. Mange af bygningerne er fra tiden inden muren blev bygget og byen delt i to.

Det skinner tydeligt igennem at der har været mange år uden den store vedligeholdelse, men også at der sker noget nu. Og overalt er der grønt og kønt og den gamle stramme by bliver venlig og skøn at gå rundt i. Sporvognene, der kører over det hele, har sendt Anders tilbage til barndommens land, dengang København stadig havde de nedlagte sporvognsspor tilbage i vejbanen og bilernes kørsel hen over gav lyde, der nu høres igen i ren nostalgi.


Grønne Berlin


Men kaffe kan de ikke lave.

Første punkt på dagsordenen, når vi er tilbage på hotellet er at læse op på gode kaffemuligheder i Berlin.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar