søndag den 19. juli 2015

Lidt mere Kalmar


I Kalmar bevægede vi os mest rundt på Kvarnholmen – befæstningsbyen. Der er rigeligt at se, uden at mangle noget. Der er både museer – vi må tilbage igen, for vi nåede ikke søfartsmuseet – der er masser af shopping, selvom det ikke var formålet med turen og der er god mad at hente rundt om i byen.

Fra Kvarnholmen, er der adgang til omverdenen gennem en port i muren (og mange andre steder). Men porten var den smukkeste udgang. Fra porten fører en gangbro af træ ud mod resten af Verden. Og med et kig lige mod Kriminalforsorgen.


Kriminalforsorgen - Kalmar

Kalmars gamle vandtårn


Fra alle steder kunne vi se det høje tårn, som ikke på kortet stod opført som noget som helst, og som heller ikke ved nærmere eftersyn gav andledning til at vide mere. Til gengæld mødte vi afsindig mange vildtlevende kaniner oppe omkring tårnet. Jeg prøvede, men troede ikke jeg nåede at fange en eneste af dem med kameraet.


Hjemme blev jeg klogere.


Kaniner i Kalmar


Også klogere på tårnet. Med hjælp fra Google viser det sig at være Kalmars gamle vandtårn, bygget allersidst i attenhundredetallet. I dag er tårnet ombygget, og i det femten etagers høje tårn findes elleve lejligheder.


Tænk at bo i et tårn.


Emilie og Anders - Kalmar

farver93

Ingen kommentarer:

Send en kommentar