tirsdag den 26. februar 2013

Lyset har for alvor fundet vej


Det er vildt så stor en forskel en uge kan gøre for fornemmelsen af lys.

Det er kun mandag og tirsdag jeg slutter sent. Ugens andre dage, har jeg en time tidligere fri, hvilket allerede har givet masser af lys på vej hjem.


Centerbyggeriet engang i sidste måned


Centerbyggeriet engang i sidste måned


Da jeg kørte hjem tirsdag inden ferien var himlen stadig i det grumsetgrå stemmeleje. Men efter ferien er der sket en kæmpe forandring. I går kørte vi hjem i strålende sol og masser af lys. Helt hjemme, var der stadig masser af lys.

I dag valgte vi at gøre hold på vejen hjem. Små tre kvarter i Rødovre Centrums indelukke betød behov for cykellygterne, da vi nåede ud igen. Men ikke helt så meget mørke, som før ferien.

Det er skønt. Lys giver energi. Jeg bliver glad. Jeg kan mærke det.


Centerbyggeriet, måske i sidste uge


Ved Centret følger vi med i byggeriet. Endnu en udviddelse er på vej. Denne gang i tre etager og med lovning på både fitness og biograf. Jeg tænker det sikkert bliver lækkert, men også betyder døden for biografen i Viften tohundrede meter væk.

Det er tredie gang Centret udviddes siden totusindogseks. Der har stor set ikke været andet end udviddelsesarbejde de sidste seks - syv år. Personligt synes jeg aldrig byggearbejdet har været i vejen for oplevelsen af at købe ind.

Selvom jeg er ked af at Viften formentlig mister sin position som biograf, glæder jeg mig til at se hvordan den nye tilbygning ender med at se ud. Og så håber jeg at samme Vifte formår at overleve på de mange koncerter, teaterstykker, fagforeningsmøder og andet de også lægger hus til.


Centerbyggeriet, i dag

2 kommentarer:

  1. Det giver rigtig nok energi med det ekstra lys og det nyder jeg i den grad. Det er dejligt at det nu er så tydligt. Jeg lagde mnemlig også mærke til det da jeg kom hjem - det var stadig lyst lidt over kl. 18. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Catarina, hvis vi ikke havde årstidernes skiften, ville vi aldrig vide hvor vigtigt lyset er :)

      Slet