søndag den 10. februar 2013

Daniel


Da først jeg kom i gang, gik det hurtigere end jeg havde forventet.


Daniel - ca femten år


Nu står Daniel sammen med de to andre i reolen, mens det sidste - det af mig - er fundet frem.

Det er en ung Daniel, der er dukket frem på lærredet. Med tre et halvt år i bagagen giver det sig selv, men mens billedet af Emilie virker meget nutidigt, og dengang der var færdigt, fik hende til at se ældre ud, er der ingen tvivl om, at Daniel er en del yngre end nu.


Daniel - ca atten år

Han var femten, dengang det originale billede blev taget. Han ser ud som en femtenårig på det færdige billede. I morgen fylder han nitten. Det er noget af et spring. Men der er ingen tvivl om hvem det er.

Det originale billede er forlængst forsvundet, trækkene er blevet mere markerede, men det nyeste billede jeg har af ham, beviser klart at det er den samme.

En sjov detalje er, at han gennem billedebehandlingen og maleriet er kommet til at se en lille smule mere smilende ud, end jeg husker ham på originalbilledet.

Det er en god fornemmelse, at det er blevet færdigt. Mest fordi jeg undervejs blev i tvivl om lige netop det her billede. Jeg ved ikke hvorfor, de andre har jeg ingen tvivl om.

Nu venter så det sidste. Men det bliver ikke lige nu. Søndag har nemlig planer, og om lidt vil jeg hoppe i overtøjet, trodse kulden og begive mig ud i verdenen.

God søndag.

8 kommentarer:

 1. Godt billede ! Og ja, man kan sagtens se det er ham :) Tillykke med ham i morgen- han er også et Februar barn, som mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, jeg synes de er helt vilde, de billeder. Det er utroligt at så få farver kan blive så livagtige :)

   Slet
 2. Hvor er det blevet godt - jeg kan virkelig godt lide idéen med at male hele familien. Det er lidt noget andet end "bare" et foto. Min kusine har lavet lidt lignende af hendes børn - bare i kæmpe format og i ren sort hvid. De blev også smukke...
  God søndag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Unikarina, Kæmpeformat lyder rigtig flot. Jeg har også lavet i sort/hvid, men jeg havde lyst til en lille smule farve til mig selv. Jeg overvejede grøn, men det blev alligevel for farvet :)

   Slet
 3. Ja tillykke med ham. Det er flot lavet. Hvilket program er det????

  SvarSlet
  Svar
  1. Lin, jeg har brugt PhotoShop, gråtonet billedet, leget med lys/skyggebalancen og endelig posterized. Men mon ikke andre billedebehandlingsprogrammer kan komme frem til det samme?

   Slet
 4. Som jeg skrev på IG, så er det fantastisk og jeg synes du skal bruge meget mere tid på maleriet. Du er et naturtallent :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Catarina, jeg er ikke helt sikker på, at jeg er enig med dig i det der med naturtalentet. Det kræver helt sikkert tålmodighed, en vis portion perfektionisme og en forståelse for sammenhænge, men der udover er det mest af alt at sammenligne med mal efter nummer princippet.

   Jeg kan rigtig godt lide at sidde med det, men jeg kan ikke fastholde lysten :)

   Slet