fredag den 2. november 2012

Inspiration om arbejdsmiljø


Oktober 2012


Aftenen skulle efter planen have været fyldt af et møde. Manglende forståelse for hinanden betød en aflysning. Aftenen var sat af, og gode kræfter mente, at vi alligevel skulle have noget ud af den.

Det fik vi!


Endda i en grad, hvor det møde, der skulle have været, formentlig bliver langt mere vedkommende, når det engang endelig får lov at komme på programmet.

Vi mødtes i festsalen. Alle skolens lærere og pædagoger sammen med ledelsen. Til et foredrag, der i den grad fik sat kommunikationen på plads.


Oktober 2012


Oktober 2012


Vi blev mødt af Vibeke Arensbak, der i bedste stand-up stil lærte os om hvordan vi kommunikerer med hinanden. Hvad virker, hvad virker ikke. Hvordan bliver vi modtaget. Hvordan kan vi agere, så andre reagerer positivt. Hvordan kan vi selv bevare positiviteten.

Sjældent har jeg grinet så meget. Sjældent er så mange spidser blevet ramt. Sjældent har jeg følt mig så godt underholdt og samtidig blevet så meget klogere.

Vibeke er et festfyrværkeri af humor, klogskab og afsindige spidsfindigheder. Hun er ikke bange for at grine af sig selv. Hun observerer og fortæller detaljer. Hun har et hav af titler, der spænder vidt, og som hun allesammen formår at bruge. Det var en fantastisk oplevelse, og de toenhalv time forsvandt i rasende fart.


Oktober 2012


Meget af det vi kan gøre for at lette kommunikationen er så enkelt, at det næsten gør ondt. Ofte er det små ting, vi kan ændre, for at få et helt andet udfald.

Prøv det selv. Stil dig foran et spejl. Kig på dig selv. Hold en åben hånd frem, mens du siger: Det er vigtigt, du hører det her. Prøv igen. Samme sætning, men med løftet pegefinger. 

Eller med åbne hænder spørge: Hvad kan jeg gøre for dig? Og igen, men med hænderne i siden.


Kan du se forskellen?

Kan du mærke den?

3 kommentarer:

  1. Åh ja - der er altid noget at lære i den boldgade. Jeg arbejder med mennesker der er skadet i frontallapperne, der er der direkte afregning ved kasse 1 hvis man ikke har et kropssprog der er anerkendende/åben. Dét har godt nok lært mig et og andet.

    SvarSlet
  2. Sigrid, jeg ved det godt. Men det er altid godt at blive husket på. Jeg kan tænke, at I i din profession altid skal være opmærksomme på, jeres handlemønstre. Jeg synes det er spændende. Men det må også være svært og enormt lærerigt :)

    SvarSlet
  3. thanks for posting this one. Very enjoyable. I'd never heard of these guys

    SvarSlet