torsdag den 3. juni 2010

Sproglige udfoldelser


Mens jeg pakker til en dag der starter tidligt og ender sent, tænker jeg klukkende på gårsdagens sammenstød mellem sproglige blomster og kunstneres tekster.

Til tider går de sproglige udfoldelser blandt de unge højt, med følger der ikke altid er tænkt ind. Til tider betyder det ikke det store og til andre tider er vi nødt til at gribe ind.
Da sprogets udvikling for nogle måneder siden havde nået et punkt, hvor selv de andre unger sagde fra, besluttede vi os for en kampagne der i store træk er slået igennem og giver et rarere miljø at bevæge sig rundt i.

I går sad en af de store drenge med hørebøfferne på og sang med til Beat it.. Beat it… hvorefter der fulgte en lang række knap så skønne ord. På min anmodning om at droppe det mindre pæne fik jeg følgende tilbage:


glyphs Det er Michael Jackson… Han er en klasikker… Jeg kan ikke gøre for der står sådan i teksten…


Jeg kunne ikke lade være, jeg gik resolut på nettet og fandt teksten, der ikke indeholdt et eneste af de ord, der tidligere kom ud af munden på den storskrydende teenager.

Han sad længe og undrede sig…

4 kommentarer:

  1. He he. Måske har drengen ikke så gode engelskkundskaber endnu. Jeg kan tydeligt både huske min og mine pigers sjove "engelske" sange...

    Godt, at du viste ham teksten, i øvrigt!

    SvarSlet
  2. Det er faktisk ret sjovt Mette b, for lige den her teenager snakker stort set udelukkende engelsk hjemme...
    Men hvad hovedet er fyldt af...
    Og jeg kan også godt huske tekster, der havnede langt fra det reelt skrevne - også danske af slagsen :)

    SvarSlet
  3. Ja det er utroligt hvad man kan finde Tina :)

    SvarSlet