torsdag den 8. januar 2009

Briller


Stille morgen.
Daniel skal til øjenlægen og holder fri fra skole.

Siden børnehaven har Daniel haft briller - han har et "dovent" øje og har derfor meget styrke i det ene glas og næsten ingenting i det andet.

Daniel og briller er en meget dårlig kombination - Jeg har ikke tal på hvor mange par han har haft. De sidste han fik, så ud som på billedet mindre end 2 måneder efter han fik dem. Stængerne stritter til alle sider, glassene falder ud og at han kan se igennem er et under - de bliver aldrig pudsede :)

De første par han fik forsvandt i børnehavens sandkasse - han havde begravet dem og mente også meget længe, at han vidste hvor.

Øjenlægen bor helt inde i byen, så jeg regner med en rigtig hyggelig tur, vi skal have byttet den trøje han fik i julegave, men ikke passede, vi skal have frokost og snuse lidt rundt - nu må vi se hvor længe drengebarnet gider.

Den sædvanlige øjenlæge er gået på pension, så det er en ny vi skal møde. jeg er spændt på hvad han siger. Daniel fylder 15 om en måned, den gamle øjenlæge snakkede meget om, at når han fylder 16 kan han få én kontaktlinse (én fordi det i virkeligheden kun er det ene øje, der har et problem). Jeg har hørt om andre, der får linser allerede når de er 14.

Hvis ellers han kan styre det, tror jeg det er den bedste ide. Men skal han vente et år mere og er briller særlig geniale, når han også spiller volleyball?

Jeg er spændt på hvad dommen bliver.

6 kommentarer:

  1. Nej briller er ikke geniale sammen med nogen form for sport...men husk nu at der skal være en brille til de dage hvor linserne driller/Daniel er forkølet ( man har jo kun et sæt øjne og dem skal der passes på)...jeg håber da at øjenlægen giver grønt lys...

    SvarSlet
  2. Øjenlægen gav grønt lys. Og selvfølgelig skal der være briller til de dage, hvor linser ikke dur.
    Spørgsmålet vil så bare være, om han i så fald vil bruge brillen, for umiddelbart ser han fint uden briller. Det ene øje har ikke brud for hjælp, så hans problem er snarrere afstandsbedømmelse end at se klart.
    Den med afstandsbedømmelsen er til gengæld vigtig når han spiller bold, hvilket hans træner har set og påpeget - håber det hjælper nu :)

    SvarSlet
  3. Min ældste dreng, Jeppe, er en anelse nærsynet, og bruger linser indimellem..især i skolen, hvor han skal se på tavlen..herhjemme tager han linserne af og det passer os optikerforældre glimrende (TI HI)...for her har han ikke brug for at kunne se langt...vi kan ikke få ham til at bruge briller, så derfor må han leve med at se lidt sløret når han så ikke kan have linserne på!! og her er vi ret skrappe...forkølelse og linser er ikke en god coctail :-)
    Som ung brugte jeg også linser, men nu orker jeg ikke mere, det er nemmere med briller synes jeg.

    SvarSlet
  4. Jeg brugte briller som barn - og hadede dem! jeg har brugt linser siden jeg blev gammel nok, men i løbet af de sidste år, er jeg begyndt at overveje om ikke jeg skal investere i et par pænere briller (for dem jeg har, kan KUN bruges hjemme) og begynde at bruge briller lidt til daglig :)

    SvarSlet
  5. Hvis ikke min tårevæske havde været af så dårlige en kvalitet, brugte jeg linser endnu og derudover et par læsebriller. Men min tårevæske kunne ikke bære linsen og jeg fik så tørre øjne og dermed røde øjne...øv bøv..jeg kan godt have linser på en enkelt dag, men fast det går ikke...

    SvarSlet
  6. Æv :(
    Mens jeg var gravid, kunne mine øjne ikke håndtere linser, ellers har jeg aldrig oplevet problemer :)

    SvarSlet