onsdag den 27. januar 2021

Vanilla Shawl

 

Noget af det allerførste jeg spandt, var 200 gram BLF fra Garngalleriet Microfarveri i farven Flaske. Jeg købte den uspundne farvede uld på Fiberfolk i Roskilde, og turde næsten ikke kaste mig over det, af skræk for at ende med et forfærdeligt garn.



Derfor spandt jeg noget andet først, men fordi mit fiberlager dengang kunne ligge på et meget lille sted, havde jeg ikke andet end det grønne, da det første fed var færdigt, klart og meget pænere end jeg i min vildeste fantasi havde regnet med, at jeg umidddelbart kunne frembringe.

Det grønne blev en realitet, endte som knap 200 gram lækkert meget løst spundet og endnu løsere tvundet garn (visse steder er det nærmest bare to tråde...), på lige over 600 meter. At det skulle blive et sjal, havde jeg vidst fra start, og der gik ikke længe inden jeg kastede mig over det smukke Silken Sands Shawl, som var en fornøjelse at strikke og som jeg stadig synes er smukt, selvom faconen ikke virker for mig. 

Det blev en alt for dyb trekant, og efter jeg længe havde forsøgt at tvinge mig selv til at bruge det, blev det "væk", glemt, ikke brugt og henslæbte en tilværelse som det bløde, lækre sjal, der ikke havde en chance.



Lige før nytår trævlede jeg det hele op, skyllede garnet op, og dampede det efterfølgende, inden jeg slog op til et helt almindeligt trekantet sjal i bindesjalsformat. Sådan et har den helt rigtige facon, og siden det blev færdigt har jeg brugt det meget. 

Det er dejligt, det er blødt (løst spundet og tvundet garn er blødt) og det ligger godt om halsen og giver den helt rigtige varme på kolde dage. 

Det trævler sjældent op, men fordi garnet betød mere end sjalet, skulle det her ikke bare få lov at ligge. Den beslutning er jeg glad for.









Design: Den i generationer gennemprøvede facon i eget format.


Garn: Håndspundet grønt BLF fra Garngalleriet Microfarveri i farven Flaske. 

Cirka 200 gram og 610 meter. Jeg brugte det hele.


Pinde: 4,5 mm - Lykke pinde og omkring 60 cm wire.


Størrelse: cirka 190 x 70 cm.



Bemærkninger: Jeg startede med 3 masker og en gartertab. Jeg mangler det danske ord. 

Derfra strikkede jeg helt som sådan et sjal med vide vinger plejer at blive strikket  - udtag langs midterlinjen på retsidepindene, udtag i kanterne på hver eneste pind. 

De første cirka 10 udtagninger foretog jeg kun på retsiden - både i midten og mod kanterne. Jeg synes det får sjalet til at ligge bedre om nakken.

Jeg strikkede et ret/vangmønster med vekslen mellem 5 pinde retstrik og 5 pinde glatstrik. 

Da jeg havde lidt mindre end halvdelen af garnet tilbage begyndte jeg at strikke rib. Jeg ville have en bred rib, og strikkede 3 ret, 3 vrang, med samtidige udtagninger og blev ved til der kun lige var garn nok tilbage til at lukke af. 


Vil du se flere billeder af sjalet, kan de ses på Ravelry.





3 kommentarer:

  1. Flot sjal med fint mønster. Jeg damper også optrevlet damp, da det bliver som nyt! Tidligere trevlede jeg aldrig op, men det er jo fjollet bare at lade f.eks en ny bluse ligge i skabet, hvis den ikke lige blev som forventet!

    SvarSlet
  2. Selvfølgelig ikke optrevlet damp, men garn

    SvarSlet
    Svar
    1. Inger, præcis. Det har taget mig lang tid at få det gjort, men det er jo dumt, når jeg ikke brugte det andet og garnet er helt specielt :)

      Slet