onsdag den 20. januar 2021

Full of minis hat

 

For snart to år siden så jeg første gang Barbara Nelewkos hue fyldt med bieser, har den rumsteret bagerst i hukommelsen. 




Jeg har masser af rester i alle mulige farver og kvaliteter, men på en eller anden måde, var der ikke nogen af dem, der tiltalte mig til en hue. Dem der måske kunne, er alle bundet op på et andet resteprojekt. Men de var alligevel ikke rigtige. 

Som udgangspunkt burde den strikkes af ren uld, men pludselig slog det mig, at alle de fine håndfarvede strømpegarnsrester, der ellers indgår i det hæklet tæppe, havde lige præcis de farver, den blødhed og den løbelængde jeg ville have og skulle bruge. At strømpegarn måske ikke er det bedste sprang jeg op og faldt ned på. Og så slog jeg op.

Tæppet skal nok blive færdigt en gang med tiden, og der skal nok være garn nok, selvom jeg har brugt lidt af det.

Den tog mig en uge at strikke. Den blev færdig for to uger siden. Den lå en uge og ventede på den helt rigtige pompom, for jeg ville have en stor fake fur pompom. Den fandt jeg hos ViolykkeShop. I den uge der er gået, har jeg haft den på hver dag, når jeg er ude at gå.



Den er varm, mit hår skal vaskes lidt oftere (men sådan er det med huer) og i dag kunne jeg mærke at den var vokset lidt. I dag regnede det også, så jeg satser på, at den trækker lidt sammen, som den er tørret igen.

Ellers må den skylles op. Med det der hår, der har brug for mere vask, har den det nok også...

Den fungerer også med mine hørebøffer over, når jeg cykler. Jeg har ikke lyd i hørebøfferne, når jeg cykler, men bruger dem udelukkende for at holde kulde ude. Har jeg ikke hørebøfferne på, er oplevelsen at den kravler op over ørerne. Selvom den er varm, kan den stadig ikke holde kulde ude, når jeg cykler. Men kombinationen er god, når det er rigtig koldt.








Design: Full of Minis Hat af Barbara Nalewko.


Garn: Rester af håndfarvet strømpegarn fra bunken, der er ved at blive omdannet til et hæklet tæppe. Jeg brugte 20 forskellige rester i afstemte farver. Flere af dem indgår i flere striber. Præcis hvilke garner og hvor meget jeg brugte af hver, kan ses på projektsiden på Ravelry.


Pinde: 3 og 3½ mm. Den første del af huen kunne jeg strikke på rundpind med små spidser, som den blev mindre brugte jeg magic loop.


Størrelse: Opskriften er one size. Jeg fulgte maskeantallet i opskriften.



Bemærkninger: Ja! Jeg gjorde ikke helt som der stod. 

Det tager tid at strikke bieser. Men det bliver pænt, og så gider eg godt. Opskriften giver en fin anvisning op at samle en maske op, strikke sammen og samle den næste maske op og strikke sammen. Det synes jeg er besværligt og tager lang tid. Altså samlede jeg alle maskerne op på en ekstra ruundpind, og strikkede maskerne sammen to og to, en fra arbejdspinden og en fra den ekstra pind. det fungerer for mig. 

Som huen blev mindre, gik jeg over til at bruge de små AddiCraSyTrio pinde til at samle op med. De er ikke så lange, så jeg samlede omkring en tredjedel af maskerne op, strikkede sammen, til der stadig sad to eller tre masker på den lille pinde og samlede den næste portion masker op. Det blev for gnidret at samle dem alle op på een gang.

Da jeg nåede indtagningerne blev jeg lidt irriteret over, at indtagningerne ligger lige over hinanden. Jeg synes de burde fordeles over omgangen, så der ikke blev en synlig indtagningsrække over hinanden. Jeg ved ikke om det overhovedet kan ses, men det gav mening for mig. 

Jeg droppede også de centrerede indtagninger. Igen for gnidret, og det kan ikke ses. Jeg lavede en mere almindelig tag en maske løs af, strik to ret sammen, træk den løse maske over...

Huen stopper efter opskriften ved biese nummer 21, og bliver lukket af med endnu en farve, som ikke er en biese. Den ser for mig ufærdig ud i toppen. Jeg synes der blev for meget af den samme farve, og den sidste biese syner meget stor. Så jeg lavede det om.



Jeg er med på at toppen er dækket af en pompom, men hvad nu hvis jeg pludselig ikke har lyst til den der pompom. Den er i øvrigt bundet fast, så den nemt kan tages af ved vask, eller hvis jeg en dag vil undvære...

Jeg tilføjede 3 bieser. Den første nummer 22, som efter opskriften er omgangene der lukker huen af.

Jeg gjorde helt som der stod i opskriften i forhold til bieserne, og endte med at trække maskerne gennem de sidste 9 masker:

Biese 22: Indtag til 50 masker.
Biese 23: Indtag til 30 masker.
Biese 24: Indtag til 18 masker - på den allersidste pind strikkede jeg to masker sammen hele vejen rundt til 9 masker.


Har du lyst til at se flere billeder af huen kan den ses på Ravelry




6 kommentarer:

  1. Hvor er den hue flot! Du strikker de flotteste ting, og du er rigtig god til at de ændringer, der passer til dig! De fleste glemmer, at en opskrift ikke skal følges til punkt og prikke, men tilpasses ens figur!
    Jeg er ved at strikke Caitlin Hunters Tegna, som du også har strikket. Kan godt lide den brede bort, men tager nogle masker ind opmlangs sidesømmen, da den bliver alt for bred, synes jeg. Jeg laver den uden ærmer med en i-cord kant, tror jeg!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Inger. Ja det er vigtigt at huske at en opskrift kun er vejledende. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg strikkede min Tegna i en mindre størrelse, fordi jeg også synes den blev meget bred. Indtagninger og iCord lyder som en god ide :)

      Slet
  2. Hvor er den bare flot! Selv om jeg bestemt ikke bryder mig om at samle masker op til bieser eller dobbelt kant, skal denne hue næsten prøves - og så er det, som du skriver, en fin måde at bruge rester på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, jeg har kastet mig over en flerfarvet sweater til Anders, og havde ikke lige set at nogle af pindene har tre farver på een gang. jeg vil næsten hellere bytte med opsamling af masker :)

      Slet