mandag den 10. august 2020

Barbie


Oscar skulle selvfølgelig have en gave til sin fødselsdag, og jeg havde lovet ham tøj med brandbiler. Anders mener aldrig at have set et barn blive så glad for tøj.





Barbie, sagde han igen og igen mens han pegede på sin egen mave. Her betyder barbie brandbil.. bare hvis nogen skulle være i tvivl.

Jeg købte en meter af det fine stof og fik to t-shirts og et par bukser ud af det. Jeg har stadig lidt tilbage, så med tiden kan der komme brandbilsdetaljer på mere tøj.













Design: Jeg fandt mønstre til både t-shirt og bukser i et par gamle Ottobre Design Magasiner.

Buskerne er fra nr 3/2006 model nummer 6. Byxa i frotté.
T-shirten er fra nr 4/2003 model nummer 6. Sweatshirt i frotté






Stof: Jeg købte 1 meter jersey med brandbiler hos CityStoffer. Til kanter kombinerede jeg med rib fra Stoff og Stil.


Størrelse: Bukserne tegnede jeg af efter 80 cl i bredden og 86 cl i længden. T-shirten er en str 86 cl.









Bemærkninger: Jeg lavede en del ændringer.


Bukserne: Jeg tilføjede sidelommer. Jeg tegnede i fri hånd en lomme og en lommeåbning. Lommen er enkelt, og syet på forstykkerne. Den nederste rib fordoblede jeg længden på, så den eventuelt kan foldes op. Det gjorde jeg også sidste gang, med samme buksemønster.


T-shirten: Mønstret er oprindeligt til en trøje med knaplukning på begge skuldre. Det ville jeg ikke have, så jeg fjernede den del af skulderen, der skulle have været foldet og ageret henholdsvis knaphulskant og belægning.







Jeg fandt et andet mønster i samme blad med en halsudskæring med rib, uden knapper og målte efter, for at være sikker på, at have ramt noget han ville kunne få over hovedet.

Ærmerne er på modellen lange. Til den kortærmede version klippede jeg der, hvor jeg synes det lignede noget, der ville fungere.


Jeg forestiller mig, han højst skal have en del på ad gangen. Ellers kommer det nok til at ligne en pyjamas. Det er der på den anden side heller ikke noget galt med.





Barnet blev som sagt glad.

Jeg tror måske også det gjaldt forældrene.





4 kommentarer:

  1. Nøj, det er FLOT! Elsker det der vilde stof. Heldigvis er jeg gået i gang med at sy masker, så jeg kan bruge noget af alt mit stof, for resten af familien er mærkeligt nok ikke så begejstrede......

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det gode ved børnetøj er, at det gerne må være både vildt og fjollet.
      jeg er ikke nået til at sy masker, har købt en pakke af de kirurgiske og tænker jeg må tiden må se nærmere på et mønster :)

      Slet
    2. Jeg har også købt nogle kirurgiske, men synes de er SÅ dyre! Og muligvis overkill til offentlig transport. De hjemmesyede er jo helt sikkert ikke så tætte, men nogle dråber spyt i udåndingsluften kan de nok fange.....

      Slet
    3. Det lyder som mine tanker...

      Slet