torsdag den 25. juni 2020

Masker på en torsdag - Uge 26


I morgen venter sidste skoledag, og dermed ferie. Det vil sige, der er lige et møde mandag morgen i AMR-regi, som jeg synes er vigtigt, og gerne vil deltage i. Men så er der også ferie.

Inden feriestart skal jeg sige farvel til min femte klasse, som jeg holder utrolig meget af. Det er skønt at kunne holde sidste skoledag sammen med dem. Efter ferien venter ikke en, men to tredjeklasser. Og Håndværk og Design. Det bliver super spændende, og endelig gav det bonus at være uddannet håndarbejdslærer.

Det er nyt at tredje klasse (og fjerde for den sags skyld) skal have håndværk og design på skemaet. Jeg har ikke prøvet det før, mine makkere heller ikke. I den ene klasse skal jeg være sammen med en lærer der både har håndarbejde og sløjd som linjefag, og har masser af erfaring med at undervise i de større klasser. Vi har allerede mange planer. Planer der alle handler om håndværksmæssige basale færdigheder blandet med alt det vi selv synes er allermest spændende.

I den anden klasse har det været lidt usikkert hvem makkeren ville være - længe var det en af de helt nyansatte, som først starter efter ferien, men nu er det lavet om. Jeg skal være sammen med en lærer jeg ikke tidligere har arbejdet sammen med, vi har ikke haft mulighed for at tale sammen endnu, og hun går på barsel i forbindelse med sommerferien.

Det skal nu alligevel nok blive godt, for timerne er delt op, så vi både har hele dage og dobbeltlektioner på det faste skema. For at få det hele til at gå op, har den ene klasse timerne fast på skemaet det første halve år og den anden klasse, det andet halve år. De hele dage hedder hos os tema-torsdage, er lagt fast, men står ikke på skemaet, fordi det er forskelligt fra uge til uge hvilket fag, der fylder hele dagen. De hele dage er fantastiske til fordybelse, ture og god tid.

Det betyder at vi kan gøre os erfaringer det første halve år, som kan jeg tage videre og bruge det andet halve år. Det skal nok blive godt.

Og så venter i øvrigt et maskinkursus i det fjerne.

Men først ferie.















Læse:

Historien ruller, Benitos kone ligger på hospitalet og giver grumme tanker til en kriminalassistent, der bliver viklet lidt for meget ind i egen opklaring. Anne Larsen bliver også viklet ind og befinder sig pludselig lidt for tæt på et mord.

Samtidig kommer den nye bedemand lidt for tæt på sine søskende. Søskende han ikke kender helt så godt, som han måske troede.

Og at lig ikke bløder bliver pludselig temmelig vigtigt.


Strikke:

Det er efterhånden længe siden vi købte garn til nye sokker til Anders. Det viser sig at otte nøgler Zauberball kan give rum til seks par sokker i Andersstørrelse (47 og et langt ben).

Det sidste par er på pindene. Jeg har dem med overalt, sommer tider er der tid til at strikke, men i en travl hverdag bliver de sjældent luftet hver dag.

Jeg har rundet hælen på nummer to af to. Så inden længe er der nyt til skuffen med sokker.

Også selvom de ikke kommer i brug med det samme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar