torsdag den 11. juni 2020

Masker på en torsdag - Uge 24


I femte klasse har drengene brug for noget tid sammen. Altså delte vi klassen i drenge og piger i dag. Drengene gik med mig, mens pigerne blev sammen med Nanna og læste eventyret om de tre Bukkebruse - med stemmer og alting.

Planen var at have det sjovt og få en følelse af sammenhold. Jeg havde forberedt flere øvelser, men nåede kun de to. Den sidste - og sjoveste - handlede om at kaste et hårdkogt æg ud fra første sal, uden det gik i stykker.

Drengene fik udleveret alt muligt, jeg fandt mellem alle hobbytingene, og gik målrettede i gang. For ikke at være for mange delte jeg dem i to - det var nok en fejl, set med sammenholdsbrillerne - men de gik til den og endte med at kaste det færdige projekt ud fra først første sal og bagefter anden sal - for det var jo ikke gået i stykker..

Det mente jeg ikke vi kunne vide, for æggene var pakket ind i alt muligt, der umiddelbart virkede blødt. Men hvorvidt det var gået i stykker, var ikke til at vide.

Efter faldet fra anden sal, pakkede de op, og kunne konstatere at det ene æg holdt, mens det andet var temmelig smadret.

Det jeg synes var interessant var, at de som udgangspunkt havde gjort det samme. Begge hold havde pakket ægget ind i alt hvad de havde fået udleveret. Og så var der alligevel en forskel.

Det hold med det smadrede æg, havde pakket pænt ind. Mens det hold med det hele æg, havde krøllet alt omkring ægget - og måske dermed givet lidt mere luft til konstruktionen.

Nogle følte de sejrede, andre var lidt mutte. Men som sådan var oplevelsen god.













Læse:

Jeg har taget hul på endnu en bog i serien om Roland Benito og Anne Larsen. Jeg er ikke nået langt. Foreløbig er der fundet et lig, et andet er forsvundet og en ung pige har været udsat for en voldsomt ubehagelig voldtægt.

Der er også noget med en bedemand.

Noget skal nok ende med at hænge sammen, noget er måske en historie i historien.


Strikke:

Jeg har skilt ærmer og krop på den håndspundne trøje. Jeg strikker oppefra og ned, måler undervejs og har fundet hullerne i bærestykket i Valdis fra Stine Hoelgaard.

Lige nu er jeg i gang med noget taljering og overvejer om der skal være en slids i nederste kant.

Ærmerne skal være lange, men om de skal være smalle eller løse står stadig hen i det uvisse.

Jeg ved det, når jeg når dertil. Sådan strikker jeg tit.





2 kommentarer:

  1. Den ser stjernegodt ud! Det er bare nogle flotte farver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Chruistunte, det bliver rigtig godt :)

      Slet