søndag den 20. maj 2012

Frederiksberg Have med andre øjne


fhave2


Romantikkens København og Guldalderen med alle dens kunstnere og farverige persongalleri er ikke emner jeg ved allermest om.

Jeg kan ikke den samlede kongerække, men har jeg brug for viden, er jeg god til at slå op, læse og finde ud af. At få det hele serveret af en, der kender sin Guldalder, Frederiksberg Have og området omkring - det er luksus.


Frederiksberg Have, maj 2012


Frederiksberg Have, maj 2012


Luksus var turen gennem haven i går. Jens fortalte, pegede og serverede små annekdoter, jeg aldrig tidligere har hørt.

Noget vidste jeg i forvejen, noget blev jeg husket på. Andet var nyt og andet igen føler jeg næsten, jeg burde have vidst. Tusind tak for turen, der var det hele værd.


Frederiksberg Have, maj 2012


Frederiksberg Have, maj 2012


Hvis nogen skulle finde på andre rundture i og omkring København, tager jeg gerne med, for det er så spændende at se sin by med nye øjne, og få fortællinger, der ikke nødvendigvis ligger lige for.

Og med det kommer jeg til at tænke på min seminarielærer i Kunst- og kulturhistorie, der også viste rundt, fortalte og lærte mig at kigge op og kigge rundt, på den by jeg ellers troede at kende så godt.


Frederiksberg Have, maj 2012

4 kommentarer:

 1. Hej Pernille - jeg kom lige "forbi" via Jens' blog. Den kunst- og kulturhistorielærer, du omtaler, skulle vel aldrig være Jytte Kreiborg? Hun er nu en fantastisk turleder i Dansk Vandrelaug og har de bedste ture inde i København - desværre i hverdagen, hvor jeg ikke har mulighed for at deltage.
  Jeres blogtræf lyder superhyggeligt. Hilsen fra en bloglæser uden blog, conny

  SvarSlet
 2. Hej Conny. Min kunst- og kulturhistorielærer hed Laura. Jeg har glemt hvad hun hed til efternavn, men hun var fantastisk til at fortælle :)
  Og du kan tro, det var et superhyggeligt blogtræf.

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukt at se dine billeder fra Frederiksberg Have! Jeg kan kende det hele igen fra vores smukke spadseretur, og lige som dig har jeg fået lyst til mange flere rundture i København.

  SvarSlet
 4. Madame, jeg har altid holdt meget af historie - specielt i praksis. Jeg tror jeg har det fra min far, der var den, der tog os med ned og se det gamle Christiansborg eller Lejre og andre steder med historisk og kulturel betydning :)

  SvarSlet