søndag den 20. maj 2012

Alle gode gange tre, eller swingcoatens endeligt


Swing Coat


Kraven døde. Den gjorde ikke noget godt for det færdige projekt. Altså pillede jeg op, strikkede en kant og flyttede knapper og knaphuller.

Med godt tre centimeter kant, stod jeg pludselig med en færdig hals, der blev alt for trang. Jeg kan ikke lide, når halsen bliver for tæt. Så på den igen.

Kanten blev trævlet op, et par ekstra knapper købt, og endnu engang flyttede jeg knapper og knaphuller, inden jeg endte med en meget smal ombukket kant langs halsen.

Heldigvis er jeg ret tilfreds med den sidste løsning.

En vask senere, kan jeg tage hele herligheden i brug. Nu er det bare for varmt. Men en lun sommeraften, er jeg sikker på den vil varme dejligt.

Det eneste jeg er lidt usikker på, er om jeg er helt tilfreds med ærmerne. Men efter at have strikket dem om et par gange, bliver det altså ikke anderledes.


Swing Coat


Den er færdig nu. Så er spørgsmålet bare hvor meget den ender med at blive brugt. Jeg har virkelig været i tvivl om hvorvidt jeg kan lide den. Måske - og kun måske - er det derfor, den har været så lang tid om at blive færdig...

Men! Jeg kan konstatere at det bløde, bløde Lucca, der både varmer og er dejligt at have på, i hvert fald sikrer at jeg kommer til at bruge den kolde vinteraftener herhjemme. Samtidig kan jeg mærke at jeg bliver mere og mere glad for den, efter at have haft den på nogle gange de sidste dage... Det hjalp helt sikkert også at halskanten fandt sin rette form og med de ekstra knapper.


Design: Harlequin Swing Coat af Jane Slicer-Smith.


Garn: To tråde Lucca Extra Fino i farven New Blue og en enkelt tråd Lucca Fino i farven Sand til kanterne.

Den færdige model vejer 495 gr. Hvor meget jeg reelt har brugt med omstrik og så videre, er jeg ikke helt sikker på.


Pinde: Dominoerne er strikket på pind 3½ og 4. For- og halskant på pind 3 og alle kanter er lukket af med dobbelt tråd og en pind 5½. Godt jeg har mange at vælge imellem.


Størrelse: Jeg har strikket efter en størrelse medium og den korte model.


Swing Coat


Bemærkninger: Jeg valgte at strikke hele jakken ensfarvet. Jeg synes det blev for meget med flere farver. Det er jeg ret tilfreds med, og synes at de mange forskellige strikkeretninger ses fint i det ensfarvede.

Jeg valgte at strikke en ekstra række firkanter nederst og bibeholdt de små firkanter langs kanten. Men jeg synes ikke afslutningen var særlig pæn, så jeg strikkede masker op langs hele den nederste kant og strikkede seks rækker riller, med ud og indtagning, så den takkede kant blev bibeholdt. For at give kanten et større hold, lukkede jeg af med en noget større pind og dobbelt garn.

Halsudskæringen synes jeg var for dyb, så jeg valgte at strikke en kvart firkant øverst ved halsen. Det gav en rund hals i stedet for den V-formede opskriften angav.

Ærmerne valgte jeg at strikke ud i et, fordi jeg ellers synes der blev for mange firkanter. For at følge mønstret strikkede jeg rillestrik på den øverste trediedel af ærmet, mens rillerne nederst blev afløst af de mere åbne riller, der også er brugt på den nederste del af kroppen.

For at få takkede kanter nederst på ærmerne inkoorporerede jeg et ud- og indtagningsmønster efter rillestrikken foroven. Den nederste kant er helt som kanten på kroppen.

Jeg måtte gøre flere forsøg, da det første ærme blev for smalt. De endelige er lige på kanten til at være for brede, men det får være.

Forkanterne består af en enkelt rille af den sandfarvede, seks riller af den blå, inden en aflukning på større pind og dobbelt garn.

Halskanten består også af en sandfarvet rille, inden jeg strikkede omkring seks pinde glat med den blå, bukkede om og syede kanten fast på bagsiden med maskesting.


Har du lyst til at se flere billeder af jakken, kan de ses lige her på Ravelry.

10 kommentarer:

 1. Den er bare flot!!! Kan nok ikke sige mig fri for at være en smule misundelig, men jeg har ikke energi til selv at gå i gang.. :O)

  SvarSlet
 2. Lotteriet, tusind tak.
  Hvis nu en dag du finder energien, så var den overraskende hurtig at strikke. Den lå bare stille meget længe, mens jeg overvejede for og imod i forhold til kanter og hals/krave :)

  SvarSlet
 3. Wauw, hvor er den FLOT! Jeg håber, du bliver rigtig glad for den, for det har sådan en fin trøje da fortjent....
  Må straks ind at kigge på mønster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, den er fra bogen Swing, Swagger, Drape. Jeg fandt den på bibioteket, og var meget begejstret. Jeg tror jeg bliver glad for den, om ikke andet, så fordi den er så blød :)

   Slet
 4. Hvor er den flot og hvor er dit smil stort og smittende :)

  SvarSlet
 5. Hold da helt op, hvor er den blevet flot :o)
  Snittet er jo en smule anderledes end Hallets Ledge, så måske skal du blot vænnes til et løsere snit :o)
  Kh,
  Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nærmest du ramte hovedet på sømmet der, Bettina :)

   Slet
 6. Kan ikke strikke selv, men kam da se når et strikketøj er klasse. Jeg synes du skal være glad for den, den er jo sin helt egen og så er den jo bare smuk, lige som dit smil. Nyd den jeg kan ikke sige mig fri for lidt misundelse...KH Bedstemokaren

  SvarSlet
 7. Tusind tak Karen Margrethe. Jeg tror jeg bliver glad for den, når varmen tager lidt af igen :)

  SvarSlet