onsdag den 10. april 2024

Triatan Socks

 

Nogle projekter er længere undervejs end andre. Også selvom de er ganske små. Det gælder strømperne til Anders, som jeg slog op til tilbage i oktober, men først færdiggjorde i forbindelse med vinterferien.



Vinterferien er også et stykke tid siden, men uden billeder, blev de liggende og har ikke været brugt. Før nu.

Garnet er en historie for sig. Vi købte det for længe siden, dengang jeg var i Aarhus på maskinskursus. I weekenden kom Anders på besøg, og den dag jeg hentede ham ved bussen, gik vi gennem byen, besøgte Yarnfreak og kom tilbage til Yndlingsfamilien med garn til strømper. 

Anders valgte den brune, som jeg ikke havde tænkt skulle være svær at strikke i. Det var jo ikke sort. Jeg valgte en anden, som stadig ligger på lageret, og en dag bliver til strømper. 



Det viste sig at en mørkebrun i flere nuancer kan være næsten lige så svær at se maskerne i, som en helt sort. Det var ikke kun fordi hele advents-strømpe-projektet kom indenom og satte de brune strømper på pause. Det var også fordi jeg til tider næsten ikke kunne se, hvad jeg lavede.

Anders siger de er gode at have på. 








Design: Triatan Socks af Anna Johanna.


Garn: La Bien Aimée, BLF Tough Sock, farve: Undergrowth.

I størrelse Anders gik der 90 gram til hele parret.



Pinde: 2,5 mm Addi Lace, 80 cm rundpind og Magic Loop. 


Størrelse: Anders bruger en størrelse 47. Jeg slog 70 masker op og tog den derfra.



Bemærkninger: Opskriften er på strømper strikket fra tåen og op. Jeg er med på at det betydet jeg ikke løber tår for garn, men jeg bryder mig bare ikke om at strikke fra tåen og op.

Så jeg vendte det hele om.

Jeg strikkede ribben efter forskrifterne, jeg vendte diagrammet på hovedet og strikkede så vidt muligt det hele den anden vej.

Jeg lavede en hælflap og kile, dels fordi jeg det er det, jeg bedst kan lide, dels fordi Anders absolut mener det er den bedste hæl - jeg har forsøgt med andre. 

Jeg besluttede mig for en stjernetå. Fordi det er sådan en fin tå, som jeg strikker at for lidt.




3 kommentarer:

  1. De er virkelig også gode at se på.
    Hver gang jeg ser sådan et par sokker fra dn hånd, bliver jeg dybt misundelig / får lyst til at strikke noget lignende. Men jeg ved jo ikke 1. om jeg kan finde ud af det med snoninger, 2. om jeg vil synes, de er rare at have på.
    Så ... kan du eventuelt fortælle mig om der på Ravelry eller et andet sted er et gratis mønster til sokker med snoninger som du kan anbefale?

    SvarSlet
    Svar
    1. Charlotte hvad med et af de her to:
      https://www.ravelry.com/patterns/library/togetherness-socks
      https://www.ravelry.com/patterns/library/horseshoe-falls
      De er begge gratis på Ravelry.

      Slet
    2. TAK! jeg har markeret dem som favoritter, så må jeg prøve, så snart pindene bliver ledige.

      Slet