lørdag den 21. oktober 2023

Be simpel Variations Shawl

 

Tilbage i sommerferien tog jeg til Aarhus. Fra Aarhus kom jeg hjem med hundrede gram garn i en skøn grøn.

Senere i ferien gik turen til Tyskland, Hamborg og Berlin. Jeg havde garnet med, nu pænt vundet op og klar til brug. Jeg havde også både en opskrift og de rette pinde med til projektet.  

 

 

Da jeg købte garnet var det med et sjal i tankerne. Muligvis et andet end det, det blev til, men et sjal i one-skein-wonder klassen. 

Jeg slog op og var klar dagen før vi tog af sted og sluttede aflukningen dagen efter vi nåede hjem.  Det var et godt stykke strik at have med på tur, jeg havde det i tasken og strikkede i tog, i S- og U-bahn, på restauranter og cafeer og alle de andre steder, jeg strikker undervejs.

Det var varmt I Tyskland i de dage vi var af sted. Jeg havde ikke brug for ekstra varme, og var fint tilfreds med at have glemt at pakke et lille tørklæde. Indtil en aften det blev en smule køligt. Heldigvis varmet et halvfærdigt sjal med pinde og alting ganske fint.  



Siden lå det længe. Det var varmt, sommeren betød at jeg ikke havde brug for det, og den ventende blokning af det færdige sjal ventede og blev udskudt at flere gange. 

Men så kom køligheden og en lille sjal var en god ide. 

Endelig tog jeg mig sammen, skyllede op, lagde i spænd og endte med et sjal, der nærmest har hængt på mig siden.

Jeg troede ellers ikke, jeg gad strikke flere sjaler. 









Design: Be Simple Variations af Carolyn Glauz-Todrank.


Garn: Madelinetosh Merino Light i farven Venti Dragon Mocha.

Jeg strikkede til der ikke var mere garn, og endte med et forbrug på 97 gram. 


Pinde: 4 mm rundpind.

 



Størrelse: Jeg strikkede som sagt til jeg vurderede at der ikke var mere garn, og endte opspændt med et færdigt sjal med et vingefang på 235 centimeter og en højde på cirka 40 centimeter. 


Bemærkninger: Sjalet er nemt strikket, mønstret nemt at memorere og det var et godt ferieprojekt, der kunne tages med overalt. 

Jeg valgte at lukke af med en picotkant og var undervejs usikker på om der var garn nok. Det var der og en lille bitte smule var tilbage.

Opskriften lægger op til kvaster. Jeg er ikke specielt imponeret af kvaster og der er heller ikke mere garn - så dem sprang jeg over. 


Vil du se flere billeder af sjalet, kan de ses på Ravelry.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar