torsdag den 26. oktober 2023

Lovenote

 

Det er vildt som dagene går. Pludselig er ugen nærmest væk, vi holder Halloweenfest i morgen, og forberedelserne er i fuld gang.

Det har ellers været en fuldt pakket uge, fyldt med følelser, oplevelser og nyt på mange fronter.



Det er efterhånden længe siden jeg strikkede Lovenote. Det var et frygteligt stykke strik, der i høj grad handlede om projektstrik. Jeg ville have det færdige resultat, men nød på ingen måde processen. 

Jeg er ellers glad for processen.

For længe siden så jeg Selma fra Little Big Knits vise en Ranunculus frem, hun havde strikket af en tråd Drops Lace og en tråd siilkemohair. En hel trøje af blot hundrede gram af hver tråd. 

Jeg havde hundrede gram lilla Drops Lace liggende, der har ligget meget længe. Jeg købte det fordi det var sat vildt ned, det var pænt, det var blødt og det kunne sikkert blive et sjal. Det blev aldrig et sjal. 

Da jeg så Selmas fine tynde bluse, kom jeg øjeblikkeligt til at tænke på den lilla lace jeg havde liggende, ville hellere have en Lovenote og har gennem et halvt år ledt efter håndfarvet silkemohair, der kunne bruges til. Jeg havde egentlig ikke travlt, så længe jeg ikke glemte, jeg ledte efter det.




Jeg fandt det helt rigtige på Fiberfolk i Roskilde og slog op først i september, lige inden Bettina og jeg kørte til Ebeltoft. Jeg strikker som regel på træpinde, og blev ret hurtigt træt af mine egne pinde. Jeg har metalpinde, men ikke i den størrelse der gik til trøjen her. Det havde Bettina heldigvis, og hun tog dem med på tur. 

Jeg har det fint med silkemohair som en følgetråd, men når tråden den følger er så tynd at det er svært at vurdere hvilken der er følgetråden, og mohairen sætter sig fast på pinden, bliver det bare ikke sjovt at strikke. 

Altså projektstrik. Jeg ville have den færdige trøje. 

Og den blev så god. 






Design: Lovenote af Tin Can Knits


Garn: Lilla Drops Lace og Puf fra Cleogarn i farven Drømmetyder. 

Der gik 78 gram af hver tråd - i alt 156 gram. 


Pinde: 6 mm metalpind lånt af Bettina til til selve trøjen. 4,5 mm træpind til rib. 


Størrelse: Jeg gik ud fra en størrelse L



Bemærkninger:  Jeg har strikket Lovenote før. Dengang delte jeg den til en cardigan, jeg strikkede i et tykkere garn, men strikkefastheden var den samme som de to tynde tråde, så jeg brugte mine egne noter fra dengang. 

Frem til deling af raglan strikkede jeg helt efter opskriften. Ved delingen fordelte jeg maskerne en smule anderledes end opskriften ville - dels for at få flere ærmemasker, dels for at få flere masker for end bag. Jeg fylder mere over barmen end over vingebenene. 

Jeg fordelte så der var 70 masker bag, 74 masker for og 42 masker til hvert ærme.

Efter delingen strikkede jeg ryggen højere med shortrows under ærmet. Jeg var i gang med en anden trøje samtidig, som indeholdt den måde at gøre det på, og som betyder at ærmegab og ryg for den ekstra højde, som et tilrettet mønster har - vildt smart. 



At jeg så endte med at trævle så meget op at jeg i sidste ende glemte vendepindene på den anden trøje er en hel anden historie. 

Jeg stoppede kroppen ved den cropped længde, der passer godt over en kjole og strikkede ærmerne lige ned. Inden ærmeribben strikkede jeg 1 ret, 2 ret sammen, hele vejen rundt. 


har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan de ses på Ravelry




Ingen kommentarer:

Send en kommentar