tirsdag den 3. januar 2023

Masker på en mandag - Uge 52

 

Ugen kort:

  • Julen med familien var slut, og vi tog toget hjem igen.
  • Emilie stod af i Odense, for at fejre Nytår med Josefine. 
  • Hjemme var der for alvor tid til at være syge, Anders mistede stemmen totalt og vi har brugt oceaner af snotklude.... 
  • Alle halve planer om måske att se nogen mellem jul og nytår, blev stillet helt i bero. 
  • Det havde jeg det helt fint med.
  • Jeg tegnede og rettede et mønster til. Klippede og syede en kjole. Den blev god. Med et minimum af rettelser er der lagt op til flere.
  • Nytårsaften brugte vi alene med god mad, terningespil - vi slog på skift hinanden - og nåede også en lur undervejs. Fra altanen havde vi god udsigt til en ret fantastisk farverig stjernevrimmel på himlen.
  • Emilie vendte hjem og synes vi skulle i biografen.
  • Vi så Avartar med 3D og alting. Jeg tror der var noget galt med de briller jeg fik udleveret - de gjorde ondt på næsen. Ud over det, var det god film - vi var underholdt. Masser af god fantasi - eller som Anders siger: Space Pocahontas, denne gang kombineret med lidt Titanic og bestemt med oplæg til mere.








Læse: 

Jeg blev færdig med Fønixordenen. Knuder blev bundet, Voldemort dukkede op igen og Harry er modløs taget hjem til sin tante og onkel. 

Jeg fandt Halvblodsprinsen frem og har læst første kapitel. Den ene minister har underrettet den anden om moradset i den magiske verden. 

Inden længe er jeg midt i endnu en hæsblæsende historie - hvis jeg husker ret.  Og inden der går alt for lang tid, skal jeg have set filmen, der hører til den nyligt læste bog.


Strikke:

Emilie har fablet om nyt strik meget længe. Hun har også kigget garn meget længe. Hun ender tit med ønsker om garn i den dyre ende. 

Som fattig studerende er det måske ikke det mest egnede. Derfor besluttede jeg at give hende en mulighed for prøve garn i den billigere ende og afsøge mulighederne når midlerne er små. Det betød at stort set alle de adventsgaver hun fik gennem december var fyldt med garn. 

Emilie har mange ønsker om strik. Jeg er startet med Afra Sweater som er rigtig fin og starter med en ærmekonstruktion som ender i et tilsat ærme. Jeg ved ikke hvad det hedder på dansk, men konstruktionen eller teknikken kaldes contiguous på engelsk og jeg har brugt den før. 

Trøjen har en V-hals, så lige nu strikker jeg frem og tilbage. Jeg må bare erkende at jeg glæder mig til at kunne samle det hele og strikke rundt.






4 kommentarer:

  1. Godt nytår til dig. I juleferien sendte TV3 (tror jeg) alle Harry Potter-filmene, og jeg fik set dem (on-off) - desværre kunne jeg ikke holde mig vågen til den allersidste (som blev vist 1. januar), så endnu en gang har jeg den til gode. Fik du mon set nogle af dem denne gang?

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny jeg ser dem en ad gangen når jeg har en bog helt færdig.. De ligger på HBO, og da jeg har adgang er det let at komme til
      Jeg så godt de blev sendt, men jeg så dem ikke 😊

      Slet
  2. Det er da en vældigt fin sweater!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, hun er god til at finde fine opskrifter :)

      Slet