søndag den 25. oktober 2020

Masker på en søndag - Uge 43

 

Ugen har været lang - rent arbejdsmæssigt, og på strikkefronten har der været noget stille. Al tiden er stort set brugt på Westknist Mystery Shawl 2020 - som ikke rigtig må vises frem. 

Jeg har vist på Instagram og scoret mine hidtil højeste antal likes. Det er lidt mærkeligt, når jeg egentlig ikke synes det er et specielt godt billede...


Så - Ugen kort:


  • Vi skulle have trænet mandag, men uforudsete opgaver betød en aflysning. Det med fælles træning ser lidt uforløst ud for tiden...
  • I stedet brugte jeg tiden på at færdigredigere månedens nyhedsbrev og fik det ud i god ro og orden. 
  • Anders har overstået oplæringsperioden og er overgået til et nyt skema. Det betyder han ikke er hjemme mandag aften, og Oscar ledte længe efter Andersh, da han var her i mandags. Foreløbig kan vi ikke lige overskue at flytte rundt på dagene... men det kan gå hen og blive en nødvendighed. 
  • Jeg brugte det meste af ugen på at koge 3X's medbragte t-shirts og andet i alun på komfuret i Hobby, som optakt til torsdagens temadag. 
  • Jeg har fundet fyrkælderen, der er udstyret med tørresnore, og perfekt til at hænge våde t-shirts til tørre. 
  • Tirsdag var sæsonens sidste bolsjeaften. Glade børn, duften af klistret sukker og bespisning af ikke kun 12 børn, men også skolelederen, der kom forbi efter åbenhus-arrangement for alle de kommende små skolebørn.
  • Onsdag toppede jeg mødekalenderen med fire møder. Alle spændende og givende og rigtig gode. Der var også nogle børn ind imellem. 
  • Henrik Krogh holdt oplæg om stress og langtidsfriske. Det var ikke kun spændende, men også sjovt og lærerigt. Næste trin er at finde ud af, hvordan vi kan bruge det.
  • Torsdag var bål og glade børn. Først temadagen, hvor vi eco-printede med den sparsomme tilbageblevne bevoksning på skolens område. Der er masser af blade, der er bare ikke så mange af dem, der afgiver farve. Bær blev det nye sort, og dagen blev rundet af på den mest fantastiske måde, da en af drengene fortalte at han aldrig havde vidst at man kan få farve ud af planter.
  • Mens min makker gik tilbage til klassen og fik lukket tasker og andet tilbageladt ud, blev jeg ved bålet, gjorde klar til mere bål, klub, snobrød og borgmesterbesøg. Igen en superhyggelig oplevelse med en del flere børn, end der normalt kommer ud til bålet på samme tid. Borgmesteren gik glad videre.
  • Lørdag var tid til opladning. Tid til strik, tid til at spinde, tid til pressemøde og tid til at klippe til en bunke hjemmesyede mundbind. De er ikke helt færdige, men jeg skal nok nå det. Jeg har syet en smule i forvejen.
  • Søndag var et par timer i selskab med Sille og Rose. Det var skønt at se dem efter sidste weekends afbud.
  • Jeg fik aldrig vasket. Jeg tænker vi overlever.








Læse:

Jeg mangler det meste af hundrede sider i Damernes detektivbureau nr. 1. Jeg er ikke solgt. Jeg mangler en handling, der peger fremad. Jeg mangler spændingen. Der er en handling, den er syltet ind i mange små historier, der ikke hænger sammen, og så alligevel har en fortløbende forbindelse. 

Det er ikke en dårlig bog, den er bare lidt for kedelig til mig. Der sker ikke rigtig nok.


Spinde:

Masker er måske så meget sagt... Kommende masker så.

Jeg spinder merino. Merino har korte fibre og jeg har sloges lidt med det her spind. Tråden knækkede igen og igen for mig. Jeg har ladet rokken stå urørt, for lige pludselig en gang i sidste uge at knække koden, få styr på hvordan. 

Jeg vidste godt hvordan. Jeg havde koden. Undervejs har det fungeret rigtig godt, for så at gå helt i stå. Nu kører det. Korte fibre har brug for at blive snoet mere, for at hænge sammen. Det med meget sno kæmper jeg lidt med. Jeg tror jeg har den nu, og glæder mig mere og mere til at prøve kræfter med strømpegarn.

Strømpegarn skal snoes meget - jo mere tvist, jo mere holdbarhed. 

Jeg mangler den sidste sjettedel af 200 gram. Jeg er vild spændt på at se det færdige garn.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar