lørdag den 10. oktober 2020

Laura Socks

 

En gang i sidste uge... eller var det forrige..  legede Emilie og jeg photoshoot, og tog billeder af de færdige projekter, som var kommet til siden sidst (og ja, jeg har ældre billeder liggende... men det taler vi ikke om - endnu!)

 

 

Et af de færdige projekter var et par strømper. Laura Socks, som jeg kæmpede med et stykke tid. Kæmpede er måske så meget sagt. De smukke strømper er fyldt med snoninger af drejede retmasker. Jeg er fan af udtrykket af snoninger af drejede retmasker, men jeg er ikke fan af udførelsen.

Det tager lang tid. Som i meget lang tid. 

Når snoninger går over to masker bruger jeg aldrig en hjælpepind. Det strikker nemt maske nummer to, mens den første stadig sidder på pinden. Jeg kan også gøre det med snoninger over fire masker. Og gør det nogen gange, andre gange synes jeg hjælpepinden er til gavn.

Jeg har set videoer på youtube, der viser hvordan man lader den eller de første masker falde og får dem tilbage på pinden i den rigtige rækkefølge. I min optik tager det for lang tid. Jeg strikker masker i omvendt rækkefølge, det lader sig snildt gøre. 

Bare ikke når der skal snoes mod højre med drejede retmasker. Her skal jeg først have de to masker, der skal snoes flyttet til venstre pind og tilbage igen, mens jeg drejer maske nummer to, så den bliver drejet, når jeg strikker den som en almindelig retmaske. 

 

 

Det er muligt det ikke giver mening, det giver mening for mig. Og tager længere tid. Snoningerne mod højre længere tid end dem mod venstre (som ikke behøver at blive flyttet, men alligevel tager lidt længere tid. 

Sådan er der så meget. 

Og resultatet er fantastisk.

Så jeg gør det selvfølgelig igen.

Bare ikke lige med det samme.

 

 

 

 







 

Design: Laura Socks af Sari Nordlund.


Garn: Sokkeklubben maj 2020 fra It's Yarn. 

Der gik 79 gram til de to strømper.


Pinde: 2½ mm Addi CraSyTrio - jeg er blevet rigtig glad for dem.


Størrelse: Størrelsen er one-size og starter med 72 masker. Det duer fint om mit ben, men er for meget om foden. Det er heldigvis ikke alt for svært at rette til.



Bemærkninger: Jeg strikkede 10 omgange rib. Det var vist den ene tomme opskriften kaldte på.

Da jeg nåede den ønskede længde for benet, markerede jeg i mønstret, så jeg kunne stoppe samme sted på strømpe nummer to og strikkede hæl og vending næsten som i opskriften. Jeg nøjedes med 30 pinde hæl, ellers er min erfaring at hælen bliver for høj.

Jeg strikkede masker op langs hælflappen efter forklaringen (1 maske pr 2 pinde) og en ekstra maske i overgangen mellem hælflap og de hvilende masker fra benet. (Helt som jeg plejer).

Herfra overtog jeg en smule. Jeg strikkede mønstret over foden som beskrevet - med markeringen fra der hvor jeg stoppede benet, fortsatte jeg foden samme sted i diagrammet for foden. Jeg skal ikke gøre mig klog på om det er nemt for alle, for mig er det.

Jeg fortsatte indtagningerne langs svangen til jeg havde 30 masker under foden og tog på sidste mønsterpind inden jeg nåede den ønskede længde for foden ind til samme antal masker jævnt fordelt hen over mønstret - der hvor det passede, så det ikke sås. Der var flere dobbelte vrangmasker der blev til en.

Tåen strikkede jeg som jeg bedst kan lide - nogenlunde på samme måde som beskrevet i opskriften.

 

Sjovt nok gik det meget hurtigere med strømpe nummer to end med den første. Så vidt jeg kan se tog det i omegnen af tre uger at strikke strømpe nummer et og lidt over en uge at strikke den anden - til trods for at der var flest højrevendte snoninger på strømpe nummer to.

Jeg oplever det tit - at strømpe nummer to er hurtigere at strikke end strømpe nummer et. Jeg ved ikke hvorfor. Mit bedste bud er, at jeg ved præcis hvor langt benet og foden skal være, at jeg har styr på hvor i diagrammet jeg skal stoppe og starte igen. Om det er rigtigt kan jeg ikke svare på - men det er lidt sjovt.

 

Det har endnu ikke været så koldt, at jeg har taget dem i brug, men jeg er sikker på de bliver skønne at have på. 


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan den ses lige her på Ravelry. 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar