søndag den 4. oktober 2020

Magnolia

 

Den tredje sommerbluse jeg strikkede - engang i forrige måned - blev en Magnolia med visse modifikationer. 

 

 

Det er i øvrigt håbløst så mange færdige projekter jeg har, men endnu ikke har præsenteret. Jeg har billeder, så der er håb. Og igen fordi jeg ikke kun gerne vil vise frem, men også bruger fremvisningen som min egen opsummering af hvad jeg får lavet, tænker jeg det kommer. Hen ad vejen.

Jeg har stadig garn til endnu en sommerbluse, og selvom de ikke bliver brugt i samme grad som når det er varmere, er det ikke umuligt den sidste også bliver strikket. Inden det igen er sommer. Jeg har i hvert fald en vag ide om hvor den skal bære hen.

Som flere har beskrevet, har jeg også erkendt at Belle fra Drops vokser en del i brug. Oplevelsen er, at efter en dag med garnet på, er det tid til vask og det sammentræk det afstedkommer. 

Faktisk har jeg med fuldt overlæg stoppet to af de tre bluser i maskinen sammen med en 40 graders vask, da jeg vaskede i sidste uge. Jeg har ikke prøvet dem på, men håber ikke de er blevet alt for små. De ser ikke sådan ud.

Samtidig overvejer jeg om halsudskæringen skal have en hæklet omgang fastmasker. Det kan tit være en løsning til lidt for store halsudskæringer. Omend halsen her ikke er for stor, når jeg tager en nyvasket bluse på. Oplevelsen er bare at det bliver den - hen ad dagen.

Bortset fra det, er jeg rigtig glad for alle de tre sommerbluser, der har været gennem mine hænder. Og de skal nok blive flittigt brugt, som tiden går.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design: Magnolia af Camilla Vad.


Garn: Belle fra Drops i farven Mosgrøn. Garnet består af bomuld, viscose og hør og har vist sig langt bedre egnet til sommerstrik, end jeg umiddelbart forestillede mig, tykkelsen taget i betragtning. 

 Jeg brugte 230 gram til hele blusen.

 

Pinde: 3 og 4 mm. Rundpinde til det hele


Størrelse: Udgangspunktet er en Large. Men så lavede jeg om...



Bemærkninger: Måske havde jeg været bedre hjulpet, hvis jeg havde læst opskriften lidt grundigere igennem (host* det gør jeg sjældent... som i stort set aldrig...). Så havde jeg måske fundet ud af, at opskriften dækker over en langærmet varm model og en kortærmet, og lidt løsere i halsen, sommermodel. 

Under alle omstændigheder ville jeg have en løsere halsudskæring, strikkede efter den langærmede model og lavede om efter forgodtbefindende. (Jeg har ikke læst op på den kortærmede model, og hvis den har en hals der tilnærmelsesvis ligner den jeg endte med, havde jeg sikkert lavet om alligevel...)

Jeg lagde ud med cirka samme maskeantal som til Brise - 136 masker. Strikkede 5 pinde rib, tog 4 masker jævnt fordelt ud, gik direkte til vandepindene i nakken og sprang første udtagning over.

Jeg startede midt bag. Det kan jeg ikke huske om opskriften angiver. Men det giver mening for mig. 

Min strikkefasthed passede på ingen måde i højden. Altså strikkede jeg færre omgange mellem udtagningerne. Som sædvanligt omfordelte jeg maskerne til krop og ærmer en smule. Så jeg fordelte maskerne således:

Fra midt bag: 45 - 60 - 98 - 60 - 45 masker. Jeg slog 6 masker op under hver arm.

 

 

Jeg endte med at have 8 masker for meget til at kunne fortsætte mønstret hele vejen rundt om blusen. Ifølge opskriften skal de overskydende masker blot strikke glat i hver side. Det havde jeg ikke lyst til. I stedet tog jeg to masker ind i hver side på hver 8. pind 2 gange - og så var de væk. Det virkede fint.

Jeg strikkede ikke ærmer, samlede blot masker op og strikkede 5 omgange rib. Mest fordi jeg var bange for at løbe tør for garn. 

Jeg kunne muligvis have strikket en omgang eller to før ribben - i hver fald endte jeg med at have 13 gram garn tilbage.

Det kan så bruges til den der fastmaskeomgang i halsen... Selvom netop den her bluse er den af de tre, der holder bedst i halsen.

 

Den er rar at have på.


Har du lyst til at se flere billeder af blusen, kan den ses lige her på Ravelry.

 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar