torsdag den 13. februar 2020

Grendame


Igen er der nærmet gået en uge. Måske skal jeg bare til at indse, at det med at blogge ikke længere sker på daglig, men nærmere på ugentlig, basis.

Bare for en periode - håber jeg.

Tirsdag er besøgsdag. Vi får besøg af andenklasserne, der forhåbentlig skal gå hos os, når de efter sommerferien starter i tredie klasse. Faktisk flytter de allerede over med starten af maj, men det er en længere historie om tidlig skolestart, børnehavebørn, der starter skole og indskolingsbørn, der ikke længere er plads til i indskolingen.

En fin historie, for det er stort, når man flytter fra det ene sted til det andet.


På sådan en besøgsdag skal der selvfølgelig være plads til at prøve stedet af. På Hobby finder vi småting, som kan laves og tages med samme dag. Nogenlunde. Sommer tider må tingene vente til ugen efter.

Men en uge kan være lang. Tydeligvis så lang, at man har glemt hvad man lavede.

Hvilket hylden med igangværende projekter vidner om. Af uvisse grunde har ingen lavet, det der ligger og venter.

Sidste tirsdag fik de lov at male. Tirsdag eftermiddag besluttede jeg at det er de ikke store nok til.

De brugte pensler lå i en bunke i vasken, iklædt variationer af indtørret maling. Tanken om, at de selv skulle vaske penslerne og lægge dem tilbage på plads var åbenbart forsvundet. Og oplevelsen er i øvrigt, at når først en har efterladt en pensel i vasken, kan ingen andre huske at det ikke er meningen...

Næste tirsdag får de ikke lov at male. Jeg tror faktisk maling skal udsættes til maj, hvor vi har dem hver dag, og det er lettere at følge op på børn, der belejligt glemte at rydde op.

I stedet har jeg lavet en dame af garn, en nedfaldsgren og et par rulleøjne.

Sådan en er et godt alternativ til maling.

I øvrigt hørte jeg en af billedekunstlærerne, der fortalte hvordan børnene ikke blot skal vaske penslerne og stille dem på plads, men også lige male hende på hånden med den rene pensel, så hun kan se der kun er vand mellem hårene.

Det kunne være vi skulle overveje at indføre samme taktik.

Hun havde også været ude i at alle skulle stikke egen næse i alle hullerne i malebakkerne - det betød meget rene bakker...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar