søndag den 3. november 2019

Starflake


... Cuz I am not a snowflake... Sagde Anders :)

Jeg har været til zumba i dag. Vi har en lærer på skolen, som også er zumbainstruktør. Lotte og jeg har længe snakket om, at vi ville prøve. Det blev i dag. Det var sjovt. Det var hårdt. Jeg har ondt i knæene, men jeg vil rigtig gerne komme igen.

Hvis du gerne vil, skal vi snakke om hvad du skal gøre i forhold til vrid i knæene. Der er masser at gøre. Sagde Louise, og fortsatte med at vi også skulle snakke om sko. Jeg vil gerne snakke om sko. Jeg vil gerne komme igen.

Jeg har ikke trænet de sidste måneder. Jeg har savnet det, men jeg kan konstatere at selvom jeg har været rigtig glad for LOOP er maskinerne for hårde til mine led. Jeg kan selvfølgelig køre mindre på - men det er jeg ikke sikker på, at jeg er særlig god til. Samtidig kan jeg også mærke at jeg har brug for, at der sker noget nyt. Jeg har brug for noget andet.

Det andet kunne godt blive zumba. Formentlig kombineret med andre hold og noget træning i maskiner. Fitnesscentret ved Vestbad er moderniseret, der er holdtræning, der er det du selv har lyst til, og der er mulighed for at kombinere. Det gider jeg godt. Specielt hvis jeg kommer af sted.


Inden jeg hoppede på cyklen og kørte over på den anden side af Roskildevej, lykkedes det at tage en flok billeder af den seneste udgave af Stephens Wests årlige mystiske sjal.

I år hedder det Starflake.

Det har været sjovt at strikke.
Og jeg ved jeg kommer til at bruge det.Design: Starflake af Stephen West.


Garn: Uld fra Uld og Co - eller Nina i Garnværk i Fredensborg. En grøn og en meget lys grøn. Det er lækkert at strikke af, og har den fine melering kun håndfarvet garn kan have.

Jeg brugte rub og stub af det mørke - 265 gram. Mens jeg næsten har et helt fed af den lyse tilbage. Jeg brugte 111 gram af den lyse.


Pinde: 3,75 mm og en lidt for lille rundpind. Nok derfor den knækkede på de sidste meget lange rækker. Heldigvis havde jeg en anden.


Størrelse: Cirka 220 x 75 cm.

Bemærkninger: Den opmærksomme, har nok allerede set den lillebitte ændring, jeg lavede som noget af det allerførste.

Jeg droppede ganske simpelt et enkelt blad i den inderste stjerneform, i det første clue. Jeg havde strikket det. Jeg havde lukket af og hæftet ender, og jeg havde samlet masker op og begyndt striberne i anden del af første clue.

Jo mere jeg kiggede på det, jo mere blev jeg sikker på, at formen på det endelige sjal var lagt. At jeg ville ende ud med et sjal i en facon, der ikke er min foretrukne. At der ville blive mere rundt end trekantet, over det færdige projekt.

Så jeg pillede op. Droppede det sidste parallelogram og strikkede ellers fuldstændig efter opskriften.

Det betød, at jeg endte op med et færdigt resultat, der rent farvemæssigt er symetrisk. Et sjal, der er mere trekantet at se på. Jeg har en midterbue, der agerer spids midt på mit færdige sjal, i stedet for kurven mellem to buer, der ellers ville være midten.

Hver eneste gang der i opskriften stod: gentag to gange, gentog jeg en gang, men gjorde ellers fuldstændig, som der stod.

Da jeg nåede kanten vendte jeg om på farverne for at få en mørk kant i stedet for en lys. Jeg målte og vejede, og troede jeg havde garn nok, fortsatte kanten med endnu en retrille - uden udtag - inden jeg afsluttede med en stribet iCord.

Da jeg nåede halvvejs, løb jeg tør for den mørke. Jeg overvejede for og imod, men endte med at fortsætte kun med den lyse.


Jeg er rigtig glad for det færdige resultat.

Men faktisk er den uændrede version også rigtig flot.

Undervejs i projektet strikkede jeg tofarvet patent. Det er ikke længe siden, jeg så noget om at strikke begge farver samtidig. Det kunne jeg ikke sidde overhørig, googlede, kiggede Youtube og endte med min egen version af One-Pass-Brioche (som det så fint hedder på engelsk)

Med Anders' hjælp filmede vi et par små klip i forsøget på at vise hvordan. Jeg kan ikke lige gennemskue at strikke fra start med to tråde. Næste gang, vil jeg nok strikke de første to pinde med en farve ad gangen, som en slags set-up.

Det var overraskende let.


Henriette har udgivet de små klip. De er uden lyd. Hvis nogen er interesseret kan de ses på Youtube:
Forsiden og bagsiden.


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan det ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

 1. Det er OGSÅ flot! Faktisk flottere end de seneste han har præsteret efter min smag. Nogle gange bliver de mere sjældne end kønne....
  Jeg brugte mit "Rockefeller" til det var slidt op, men har desværre ikke strikket hans sjaler siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, Rockefeller er et af dem, jeg ikke kan finde ud af at bruge. De fleste af de andre ryger ofte på... det her er et af dem :)

   Slet