søndag den 25. januar 2015

Sus under vingerne


Den grønne drage har stået klar og næsten færdig et godt stykke tid. Den er krammevenlig, ser indbydende ud og ligger gerne i arm. Den mangler kun vingerne. Den er stækket uden og kan ikke tage på eventyr.


Dragevinger


Vingerne ligger på sofabordet, og jeg er temmelig sikker på at dragen med mellemrum kigger længselsfuldt efter afsættet og muligheden for en størrer omkringfarenhed.

Det er her jeg er strandet, for modsat uldgarn hæklet stramt, bliver bomuldsgarn (også selvom det er stramt) ikke nær så selvbærende, og bomuldsvingerne jeg har liggende, vil ikke strækkes, men blot falde uklædeligt og absolut ikke bærende ned langs siden af dragedyret.

Så de ligger på sofabordet. Færdige og klar til montering. Endda med forstærkning i form af en indsyet elefanttråd. Jeg er sikker på at elefanttråden nok skal holde, men krammemulighederne ser ikke så gode ud med stålsat vingebæredygtighed.

Det skal selvfølgelig bare prøves af. Jeg skal selvfølgelig bare sy dem fast, og se hvordan resultatat bliver. Så hvorfor jeg endnu ikke har gjort det, er i virkeligheden et godt spærgsmål.

Jeg gør det – gør jeg!


Dragevinger

Dragevinger


Men ikke lige nu. Lige nu står der andre prøver på programmet. På Sorø Husholdningsskole holder de hvert år en stor fest med takt og tone i højsædet. Formerne er sat tilbage i tiden og det respektable er i højsædet. Det kræver en balkjole, en balkjole jeg har lovet at sy. Faktisk satte jeg mig på opgaven uden at blinke. Jeg vil gerne sy en balkjole.

I dag skal der klippes og prøvesyes. En mulig corsageform skal være klar til tilretning, når den unge dame næste gang sætter fod i eget hjem. Hvornår det sker, er jeg ikke helt klar over, men jeg skulle gerne være klar til næste trin, når dagen kommer.

Og så er der noget med noget vasketøj. Heldigvis har vi vaskemaskiner, så den del er ikke helt så uoverkommelig at overskue.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar