søndag den 4. januar 2015

Det nyeste nye – eller måske bare grønt


Der findes et utal af strikkepindesystemer, og måske burde jeg efterhånden variere mit valg, i stedet for at blive ved det samme. For de enkelte systemer har hver både deres svagheder og styrker.


Caspians


Alligvel hænger jeg ved. Strikker stædigt kun med KnitPicks, der efterhånden har udviklet sig i flere retninger. Jeg holder ved fordi de virker. De sidder ikke altid lige godt sammen i samlingerne og wirerne kan godt finde på at knække, men at strikke med dem fungerer. Ikke kun i forhold til processen. Også i forhold til det færdige resultat.

Faktisk var jeg stærkt på vej mod helt nyt. Mod at prøve andre systemer af. Mod at fyldiggøre min værktøjskasse, og have mere at byde på.

Men. Så var det jeg så at KnitPicks har lavet grønne pinde. Og jeg er som bekendt meget, meget glad for grøn. Jeg strikker helst på træ og de originale KnitPicks er ikke – efter min bedste overbevisning – særlig pæne. Men de fungerer og det er kan gøre op for meget.


Caspians


Nå, men jeg så dem altså i grøn. Caspians. Og tænkte at jeg måske lige kunne overveje et sæt strømpepinde – bare for sådan at se dem i virkeligheden. Det opgav jeg så igen, for jeg kunne ikke finde et sted, der ville sælge til mig.

Anders opgav ikke. Derfor kunne jeg juleaften lukke op for et helt sæt af de fine attråværdige grønne pinde. Jeg fik også et udvalg af strømpepinde, og på den måde fik Anders prakket en julegave til moderen på ungerne.

Caspians er ikke frigivet til salg i EU. Anders løb panden mod en mur mere end en gang i forsøget på at hente hjem. Men det lykkedes som sagt til sidst. Fra Sverige. Og jo Sverige er også medlem af EU, så hvordan det har kunne lade sig gøre, ved jeg ikke noget om. Men jeg ved at den svenske krone er mindre end den danske … og at priserne er mindre end i Danmark… Bare lige hvis nogen skulle få lyst…


Caspians


Den svenske butik hedder Sticksömmen.se og sælger mere end kun de grønne pinde.

Som et ekstra plus viste det sig at de grønne Caspians ikke bare er pinde i ny forklædning. Det er også pinde med udvikling. To små detaljer er tilføjet det tidligere design, som begge nok skal komme til at gøre gavn hen ad vejen.

For det første er endedupperne forsynet med metalgevind. På de originale er gevindet blot en del af den støbte plastikdims, og med meget brug, kan sådan et plastikgevind hurtigt blive noget slidt. Hurra, hurra tænkte jeg, og opdagede først flere dage efter jul, den rigtig gode nyhed.


Caspians


Generelt ankommer knitPicks pinde med et påtrykt størrelsesnummer, som meget hurtigt bliver slidt af. Hvilket ind imellem godt kan gøre det lidt mere besværgerligt at finde de rigtige pinde – mellem mange. Sådan er det ikke med Caspians.

Størrelsen er nemlig præget i metalstykket nederst på pinden. Ikke kun milimeterangivelsen, også den amerikanske størrelsesangivning. Det kan kun skabe glæde, når flere sæt er i gang på samme tid.


Caspians


Sådan et sæt kommer forresten med en pind 3,75. Den størrelse har jeg aldrig haft før. Så igen hurra for noget nyt.

Og tusind tak til Anders.

10 kommentarer:

 1. Hvir ser gaven dejlig ud. Og hvor er det en fin præsentation, du har lavet til os

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, jeg tænkte at der måske var andre, der gerne ville have muligheden :)

   Slet
 2. Sejt strikke gejl :) Tak for link til siden - som ja, har mange andre spændende ting også:)

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine i grønne 👏👏👏
  Et nyt behov er skabt 😊
  Tak for info 👍

  SvarSlet
  Svar
  1. Kludemutter, det er vildt så hurtigt sådan nogle behov kan opstå :)

   Slet
 4. Åh wow, Åh wow, Åh wow...
  Nu skal der shoppes, for den form for misundelse er der heldigvis en løsning på :-)

  KH
  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha... så pænt... Blev da lokket helt og aldeles i fordærv. Men så kommer man til kassen og sparer ca. 20% i forhold til prisen i svenske kroner, og så var det alligevel ikke så slemt :-D
   Nøj, hvor jeg glæder mig til at de pæne pinde ankommer. Så skal der strikkes.
   KH Karina

   Slet
  2. Haha, Karina... Ja den "grønne" misundelse kan være svær at hamle op med.
   Tillykke med købet, Anders siger der var temmelig hurtig levering, og jeg synes altså at de er pæne :)

   Slet
  3. Og det der med priser og procent er heller ikke at fornægte :)

   Slet