lørdag den 17. januar 2015

Laneway #2


Knap havde jeg færdiggjort den første Laneway tilbage i juli, før tankerne om en ny stod i kø. I min erindring slog jeg op til nummer to stort set samtidig med at jeg lukkede maskerne til nummer et – men når jeg kigger i optegnelserne, må jeg vedgå at der gik tre måneder, inden jeg havde besluttet mig for garn og fundet pinde.


Laneway #2

Laneway #2


Måske havde jeg for travlt, måske har den bare sat sig lidt i vask, men jeg lidt i tvivl om ikke den er blevet en anelse for kort. Det får mig dog ikke til at lade være med at bruge den, og sammen med den første er den god at skifte mellem. Længden bestyder at den snarere er en tunika end en kjole.

På nummer to valgte jeg at fifle lidt i starten, jeg var nemlig ikke helt tilfreds med at striberne først starter når halsen bag har fået den rigtige højde. Det krævede en omstart eller to, men jeg endte med at strikke striber helt fra start og er mægtig tilfreds med resultatet. Det betød seks ekstra hæftninger, men det tager jeg gerne med en anden gang.

Som med høstjakken og den første Laneway slog jeg ekstra masker op under ærmerne, og som med den første droppede jeg lommerne, allerede inden jeg startede. Igen tog jeg også ud i sidesømmen længere end opskriften foreskriver. Jeg synes det giver en bedre facon til mig.

Jeg har brugt den en del, og kan konstatere at garnet fnugger en smule. Det gør ikke noget, for det skønne alpaca er dejlig blødt og skønt at have på. Selv kombineret med den noget mere kradse Kauni, kan blødheden ikke lade sig slå ud.


Design: Laneway af Veera Välimäki.


Garn: Alpaca 20 fra Garnudsalg i farven Dust Green og Kauni Effektgarn til striber. Jeg brugte farvekombinationen EFL.

Forbruget endte med at være fordelt på 243 gram alpaca og 75 gram uld.


Pinde: Selve tunikaen er strikket på pind 3½, jeg bruge rundpinde, mens kanterne er strikket på pind 3.


Størrelse: Min strikkefasthed passede ikke, så mens jeg gik efter en størrelse large, brugte jeg maskeantallet til en størrelse small. Det betød at halsen blev en smule dybere, og det er jeg ikke utilfreds med.


Laneway #2

Bemærkninger: Jeg strikkede som sagt striber fra start. Jeg slog op med en hæklet række luftmasker i kontrastgarn, som senere kunne fjernes, og strikkede halskanten til slut. Jeg fulgte opskriten og slog 6 ekstra masker op under hver arm inden sammenlægningen. Jeg fortsatte udtagningen i sidesømmen mindst ti centimeter efter foreskriften – måske mere, jeg prøvede kjolen på et par gange inden jeg besluttede at have masker nok.

Ved ærmerne strikkede jeg 8 masker op under hver arm og tog ind på hver 8. pind, til jeg var tifreds med håndledsomkredsen. Jeg strikkede ærmerne helt lange.

For at ærmerne skulle matche kjolen, stoppede jeg striberne det sidste stykke inden ribkanten.


Har du lyst til at se flere billeder af Laneway #2, kan de ses lige her på Ravelry.

2 kommentarer: