lørdag den 12. april 2014

Jeg krydser fingre for min egen uret


Foråret er på vej. De lyserøde træer står i blomst og ferien er begyndt.


De lyserøde træer - april 2014 


Dagen har været brugt i godt selskab, Emilie er ved at være frisk efter flere dage med sygdom og elendighed. Emnet til danskeksamen er trukket. Hun fik ikke det, hun helst ville have haft -  men er det ikke tit sådan.

Solen har skinnet, himlen var blå, og min næse er begyndt at dryppe. Det skal dog ikke afholde os fra en tur til Sorø i morgen. Der er boder at kigge på, og forhåbentlig spørgsmål at spørge om og få svar på.

Som sommeren nærmer sig og starten på næste skoleår haler ind, kan jeg mærke en eneste bekymring dukke op. Tanken om hjælpemidler i forhold til ordblindhed.


De lyserøde træer - april 2014


Tager de det alvorligt? Sørger de for det lovmæssige krav Emilie har til en it-rygsæk eller noget der ligner? Ved de hvor de skal søge? Ved de, de skal søge? Og hvor ville det være meget nemmere, hvis vi selv stod for den del af planen.

Jeg håber på svar i morgen. Svar der giver mig ro, for selv om Emilies skolestart efterhånden ligger mange år tilbage, og der siden har været gode og givtige år, kan jeg stadig mærke en knude i maven over ikke at tage et barn alvorligt. Ikke at lytte. Ikke at tage ansvar og sørge for den hjælp, der kunne have afhjulpet fire år med den ene oplevelse efter den anden af ikke at slå til.

De oplevelser skal hun ikke stå med igen.

Forhåbentlig tager jeg fejl. Forhåbentlig har de styr på det. Alligevel kan jeg ikke blive min nagende uro kvit. Det bliver jeg forhåbentlig i morgen.


De lyserøde træer - april 2014


I forsøget på ikke at tage sorgerne på forskud...

For hun er så klar til det år hjemmefra.

6 kommentarer:

 1. Vi skal også en tur til Sorø idag og se Smag Sorø. Jeg har en nevø der går på skolen. Og du kan være sikker på at skolen har styr på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt Merete. Det er højst sandsynligt også mere mig end noget andet. Jeg har bare behov for at få klarhed :)

   Slet
 2. Håber du får de svar du behøver og I kan nøjes med t glæde jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, jeg håber stadig, for helt sikker blev jeg ikke. Men jeg er sikker på at det nok skal blive et godt år for hende :)

   Slet
 3. Jeg håber at roen indfinder sig efter besøget. God søndag til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu ikke helt Lene, men mon ikke roen kommer... jeg arbejder i hvert fald på det :)

   Slet