lørdag den 7. september 2013

Fest midt på Roskildevej

Jeg har intet lavet i dag. Sådan skal det være efter en nat med alt for lidt søvn.

Jeg har stort set levet af cola og chips. Og sushi. Sådan skal det nemlig også være efter en nat med alt for lidt søvn. I morgen har jeg sikkert taget tre kilo på, for sådan skal det være. Og hvad der kommer let, går let. Vælger jeg at bilde mig ind.

Vestival

I går så jeg et opslag. Et opslag om kulturuge i Vestegnen. Noget med syv kommuner der slår sig sammen til et kæmpe arrangement, der gerne skulle gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed. Det hele startede i dag, med fest på Roskildevej.

Jeg ville gerne se Roskildevej spærret af for biler. Anders var ikke lige så interesseret, men jeg lokkede med sushi fra den lille biks på Roskildevej, og så gad han alligevel godt gå med.

Stykket mellem Rødovrevej og Damhusøen eller -kroen var totalt spærret. En scene sat op, borde og bænke stillet frem og boder med mad fra alskens kontinenter og øl fra tønder sat til salg til yderst favorable priser. Flere af boderne var pyntet med plakater der kundgjorde oplevelsen som en Vestival.

Da vi ankom var scenen ved at blive gjort klar. Jeg havde ellers en forståelse af, at der skulle være musik allerede fra klokken fire. Måske havde det været der, måske tog jeg fejl.

Det var nærmest syrealistisk at stå på et ubefærdet (når man ser bort fra alle dem på to ben) stykke af Roskildevej. Det har jeg aldrig oplevet før. Der var sjov for ungerne og de voksne så ud til at hygge sig.

Vestival

Vestival

Vi gik en tur frem og tilbage. Beundrede isskulpturerne, der var ved at blive stillet frem og kiggede på folk og fæ. En lille dreng aeede længe og lystigt hundefiguren af is, mens han overrasket udbrød "Den ser kold ud!"

Inden klokken nåede syv og den annoncerede Distortion Vild, Vild Vest Fest, gik vi hjemad og forbi sushibaren. Vi var heldige. På mandag lukker de et par uger til fordel for ombygning, udbygning og tilbagevenden med samme høje kvalitet.

Jeg er ikke til folkefester. Der er alt for mange folk til min smag. Men jeg fik set hvad jeg ville, og det er oplevelse nok for mig.

Vestival

Vestival

2 kommentarer:

 1. Sjov beslutning at holde vejfest på Roskildevej. Ikke fordi jeg er fan af biler (ej heller mange mennesker), men fordi det ligeså godt kunne holdes et andet sted. Men det må have været en surrealistisk oplevelse og hyggelig selvfølgelig. Mvh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, du har i bund og grund ret. Jeg tænker at det har skulle være spektakulært. Det har skulle ses og det har skulle være stort... eller noget i den stil. Og så kan det være sjovt at spærre et stykke af en befærdet vejstrækning af :)

   Det var ikke et særlig stort stykke, der var spærret af, så jeg tror ikke det har været alt for forfærdeligt at skulle køre udenom. Men det var helt sikkert en anderledes oplevelse af stå der midt på asfalten, et sted hvor det normalt ikke er muligt.

   Slet